Smolk i segerbägaren

Bois startade i raketfart i matchen mot Kumla och ledde med 3-0 redan efter mindre än nio minuter. Sedan gick man ner i tempo men kunde ändå mycket bekvämt vinna med 4-1 (3-1,1-0,0-0) till slut. En seger som dock smolkades av att duktige backen Ludvig Collberg i hög fart dråsade in i sargen med huvudet före. En olycka som mycket påminde om den Leksandsspelaren Tobias Forsberg råkade ut för som gav honom förlamning. Ludvig fördes ut på bår, status på honom är dock oklar, men han rörde sig lite och spelarna som kom till båset efter att ha tittat till honom pekade på nyckelbenet. Vi får hålla tummarna för att det gick bra med Ludvig.

Bois startade som sagt var i ett riktigt högt tempo och det var som kattens lek med råttan de första 12 minuterna. Bois radade upp kalaslägen och tre gånger tog man också till vara på dom. 1-0 gör Mikael Hansson efter att Lukas Larsson lyckats checka av en Kumlaspelare pucken mitt i egen zon och Mikael snodde åt sig pucken och sköt mellan benen på William Kias i Kumlakassen. Bara två minuter senare så var det dags för 2-0. Jesper Lindén petar pucken förbi en Kumlaback som försöker stå upp på deras offensiva blå och kommer då i ett två mot ett-läge tillsammans med Albin Kedbrant, men Jesper avslutar själv med ett handledsskott rätt upp i nättaket, riktigt snyggt. Sedan tog det hela fem minuter till innan det var dags igen. Bois har ett långt anfall, pucken går upp till Adam Samuelsson på blå som håller i och håller i innan han ser en lucka och då drar upp dragskottet rätt upp i plockhandskrysset, hur kyligt och snyggt som helst. Bois fortsätter ha mer eller mindre lekstuga, och radar upp nästan mål-lägen, men så kommer en riktig kalldusch när Kumla dumpar en puck. Den studsar ut från sargen, och Sandberg ska stoppa den från att studsa in framför mål, men han missar den och det ger Anton Weiler ett fritt läge från nära håll och han gör inget misstag utan sätter den på Sandbergs klubbhandssida till 3-1. Efter det går Bois ner sig, man sänker tempot och släpper in Kumla i matchen igen.

Den andra perioden inleder Bois bra men så kommer nästa kalldusch för Boislaget när Ludvig Collbergs skada inträffade om som jag beskrev i ingressen. Därefter ser Bois lite tagna ut i några minuter och Kumla får några långa anfall. Då tar Boistränare Appelgren timeout och efter det lyfter Bois spelet igen och har några bra lägen. Man får mitt i perioden också chansen till sitt första powerplay och då tar det bara 28 sekunder så kommer 4-1. Jesper Lindén skjuter ett direktskott, Kias lämnar en retur som Simon Eriksson kan raka in. Efter det spelas resten av matchen mer eller mindre av. Kumla har ett bra läge efter en två mot etta men Sandberg tar revansch efter den mindre goda insatsen i period 1. Kumla har också ett skott i ribban. I den tredje perioden så har Kumla lite mer puck, men det är Bois som skspar de farliga chanserna. Lukas Larsson prickar undersidan av ribban i ett friläge och Joonas Alanne väntar ut Kias när han kommer helt ren med honom, men på något sätt lyckas ändå Kias stoppa pucken. Matchen slutar alltså 4-1, en bekväm seger men med Collbergs skada som smolk i glädjebägare.

Flera var riktigt duktiga idag, men ska jag lyfta fram några så är det Mikael Hansson som bara blir bättre och bättre, samt Adam Samuelsson och Johan Frick som står för klockrena insatser på backpositionen.

Nu väntar det tätt matchande, och dessutom tufft matchande. Redan på söndag väntar Borlänge, ett Borlänge som efter en trög inledning nu har två starka segrar i ryggen mot Lindlöven och Forshaga. Sedan på onsdag väntar det första derbyt, då Bois åker till Skövde och Billingehov för att ta sig an lokalrivalen.