“Det ska bli en jäkligt rolig match”

Topplagen står på rad för att gästa Lombia.

I onsdags Boden. På lördag Östersund.

– Jag tror inte att Östersund är lika tunga, men däremot ett mycket snabbare lag, säger Jacob Hansson.

 

Glöm ej matcherna i helgen:

Lördag: KIF-Östersund 15.00.

Söndag: KIF-Sundsvall 15.00 (obs, tiden!).

 

Vi stannar väl kvar lite i onsdagens drabbning innan vi blickar mot helgen.

Kiruna IF såg till att Boden fick kämpa ända in på mållinjen för att besegra dem. 1-2 var rättvist. Gästerna förtjänade att vinna. Men kvittot som KIF kunde blicka på efteråt såg positivt ut. Det var ett tag sedan man var så här nära ärkerivalen i ett Norrbottens El Clasico.

Jacob Hansson håller med.

– Om man dessutom tänker på att vi inte gjorde våran bästa match så känns det ju ännu bättre. Även om det aldrig är bra att förlora, så klart. Det var surt. Målen vi släpper in är billiga. Men sett över matchen var det inte orättvist. Fast å andra sidan, om vi hade tagit poäng hade det heller inte varit orättvist.

Nyförvärvet från AIF fick göra sitt första seriemål i KIF-tröjan den här säsongen. Förarbetet av Rihards Marenis var magiskt.

Hur såg han dig?

– Det gjorde han inte. Jag skrek och knackade med klubban. Det var en jäkla passning! Målet blev ganska så öppet, om man säger så…

Hur är det att spela med Marenis?

– Det är bra. Han är väldigt duktig över hela banan och det får en själv att vilja göra jobbet lite bättre också. Jag är inte känd för att vara en superdefensiv spelare annars.

Som sagt. Vilan är kort mellan drabbningarna i Hockeyettan den här hösten. KIF ska avverka tre hemmamatcher på en vecka. På lördag väntar Östersund och på söndag gästar Sundsvall.

– Det är två lag som vi inte har mött under försäsongen så det ska bli roligt.

Är Östersund bättre än Boden?

– Jag vet inte. Jag tror att Boden är tyngre men att Östersund spelar en snabbare ishockey. Det ska bli en jäkligt rolig match, precis som den mot Sundsvall på söndagen.

Känner du dig i form personligen? Var på varvmätaren ligger du?

– Haha, ganska lågt ner skulle jag nog säga. Nej, men jag känner mig i bra form men det där sista har saknats. Nu gjorde jag visserligen mål senast men ändå. Men det kommer, det är ju inte nu man ska vara som bäst.

Sett efter fyra omgångar, vad för chanser ger du KIF att ta sig till Allettan?

– Vi har bra möjligheter. Det är alltid viktigt att få en bra start och extra viktigt nu när matcherna är färre och kommer tätt. Vi har många kvar att spela men vi har gett oss själva ett bra utgångsläge, säger Jacob Hansson.

Senaste nytt från KIF-lägret är att Rihards Marenis stängs av under helgens två matcher. Det efter att Kiruna AIF lämnar in en anmälan till disciplinnämnden efter derbyt tidigare i höstas.

Ni kan läsa mer om det i NSD här.

Anmäldes efter Kirunaderbyt – stängs av i två matcher – NSD

Till följd av det lånar KIF in bekantingen och kämpen Johan Kruukka till helgens matcher.

Förutom den ändringen är KIF helt skade- och sjukdomsfritt.

 

Mattias Heikki