Vinst mot Kalmar efter straffar!

Hampus Hedman och Martin Thörnberg matchhjältar när HC Dalen tog tredje raka vinsten då man under söndagskvällen besegrade Kalmar HC efter straffar. Foto: Piotr Arvidsson

 

Veckans tredje match för HC Dalen ägde under söndagseftermiddagen rum på Smedjehov då Kalmar HC gästade. Två lag med starka vinster i bagaget. Kalmar fick en kanonstart och tog tidigt i matchen ledningen genom Oliver Östergren. Dalen kvitterade fem minuter senare då Hugo Rostedt gjorde säsongens första mål. Kalmar var snäppet starkare än Dalen i perioden och återtog ledningen i matchen och gick till pausvila med resultatet 1-2.

 

Andra perioden bestod mest av ett ställningskrig där det svängde friskt åt båda hållen med flertalet chanser. Men duktigt målvakt och backspel gjorde det svårt att få in pucken. En fartfylld period som slutade mållöst.

 

I den tredje perioden var Dalen det mer spelskickliga laget och skapade flertalet vassa chanser och till slut så kom kvitteringen då Adam Hirsch gjorde sitt tredje mål för säsongen. Målet stärkte hemmalaget ytterligare och man hade chans på både 3-2 och 4-2 men Kalmar höll emot oh matchen gick till förlängning och straffar där Hampus Hedman räddade två och Martin Thörnberg sköt Dalen till vinst.

 

HC Dalen 3-2 Kalmar HC (1-2, 0–0, 1–0,0-0,1-0)

Period 1:

03:15 0–1 (EQ) Kalmar HC Oliver Östergren (Israel, Laz)
08:28 1–1 (EQ) HC Dalen Hugo Rostedt (Wallqvist)
12:12 1–2 (EQ) Kalmar HC Filip Nordström (Lundgren)

 

Period 2:

 

Period 3:

43:21 2–2 (EQ) HC Dalen Adam Hirsch (M. Thörnberg, Jonsson)

 

GWS

HC Dalen Martin Thörnberg

 

 

 

Skott: 25–26

Räddningsprocent: HC Dalen: 92,31% , Kalmar HC: 88,00%

Utvisningsminuter: 8–0

PP: HC Dalen: 0,00%, Kalmar HC: 0.00%

Piotr Arvidsson
Media & kommunikation
HC Dalen