Hattrick av Söderlund när Sura tog sin 7:e raka

Lukas Söderlund stod för säsongens första hattrick när Sura vann med 5-3 mot Kumla i kvällens match.

Fast det började som de senaste matcherna har börjat att bortalaget tar ledningen. Så Kumla tog ledningen efter 3:53 genom Hampus Dahlqvist. En ledning som stod sig till 7:27, då Lukas Söderlund kvitterade. Skotten i första perioden 12-7.

13:45 in i andra perioden tog Sura ledningen genom Jakob Forslund, men det stod sig bara 18 sekunder innan Kumla kvitterade genom Daniel Lindberg. Ett resultat som stod sig perioden ut. Skotten i andra perioden: 13-12.

Pom det varit tillknäppt spel i första och andra perioden, så böev det islossning i den tredje. 1:26 in i den tredje perioden, så pricksköt Lukas Söderlund in 3-2 pucken, när Sura spelade i numerärt överläge. När sedan Kumla åkte på ytterligare en utvisning, så skickade Söderlund sin tredje balja för kvällen och fullbordade sitt hattrick. Kumla chansade på att plocka ut målvakten när matchuret stod på 19:31. Men det tog endast 6 sekunder innan Samuel Ander kunde skicka in 5-2 i tom kasse. Men Kumla fick sista ordet när Nestor Plarsmo fastställde slut resultatet till 5-3 med en sekund kvar av matchen. En det hjälpte ju föga, för Sura plockade hem sin sjunde raka vinst den här säsongen. Skotten i sista perioden: 15-13 och totalt 40-32.

Nu väntar en ny seriefinal borta mot Mariestad på söndag. Då får vi se om Sura kan bygga på sviten.

Surahammars IF-Kumla HC 5-3 (1-1, 1-1, 3-1)

Goalkeeper In 00:00 KUM 31 OLOFSSON, Elias
Goal 03:53 KUM 0 – 1 EQ 5 DAHLQVIST, Hampus 97 LINDBERG, Daniel 71 BERGLUND, Carl

Participation (On ice) SUR: 16 28 36 60 81 88 KUM: 6 11 13 27 31
Goal 34:03 KUM 2 – 2 EQ 97 LINDBERG, Daniel 71 BERGLUND, Carl 23 BERGHULT, Oscar
Participation (On ice) KUM: 4 23 31 71 92 97 SUR: 9 26 41 55 66 81
Penalty 39:55 KUM 2 min. 71 BERGLUND, Carl Tripping

3rd period
Goal 41:26 SUR 3 – 2 PP1 65 SÖDERLUND, Lukas 7 LIDSTRÖM, David 13 ASTLEY RYDBERG, André
Participation (On ice) SUR: 7 13 22 33 65 81 KUM: 2 5 17 18 31
Penalty 43:36 KUM 2 min. 23 BERGHULT, Oscar Delaying the game
Goal 46:59 SUR 4 – 2 EQ 65 SÖDERLUND, Lukas 22 PETTERSSON, Hampus 7 LIDSTRÖM, David
Participation (On ice) SUR: 7 13 22 33 65 81 KUM: 4 13 19 27 31 73
Penalty 57:11 KUM 2 min. 3 CUBARS, Victor Tripping
Timeout 59:16 KUM
Goalkeeper Out 59:31 KUM 31 OLOFSSON, Elias
Goal 59:37 SUR 5 – 2 EQ 27 ANDER, Samuel 36 OTTER, William 88 EKLUND, Mattias
Participation (On ice) (Empty Net Goal) SUR: 27 36 66 71 81 88 KUM: 4 11 23 71 92 97 Goalkeeper In 59:37 KUM 31 OLOFSSON, Elias 18 SVANBORG, Oscar
Goal 59:59 KUM 5 – 3 EQ 19 PLARSMO, Nestor 73 COLTON, Patric
Participation (On ice) KUM: 6 18 19 27 31 73 SUR: 27 36 66 71 81 88
Goalkeeper Out 60:00 SUR 81 EKHOLM-ROSÉN, Markus
Goalkeeper Out 60:00 KUM 31 OLOFSSON, Elias

Text: Staffan Hesselbäck