Inför Hudiksvalls HC vs Väsby

Det stundar en tidig seriefinal under torsdagskvällen när serieledarna Hudiksvalls HC i sin renoverade hemmaarena Holmen Center tar sig an serietvåan Väsby Hockey.

 

Härligt, festligt och förhoppningsvis så blir det även en bra match med två lag som gärna spänner sina muskler mot varandra. Det lag som visat mest med muskler hitintills i seriespelet är serieledarna från Hälsingland. De har manglat på rätt duktigt än så länge och det är endast ”plumpen” mot Strömsbro, då laget föll efter straffar som håller dem borta från idel fullpoängare sex matcher in i grundserien.

 

De har under dessa matcher spelat med bra fart i sitt spel och där de även varit väldigt skottvilliga i matcherna. De har skjutit klart flest skott av alla lag och har bland annat skjutit femtio fler skott mot mål än vad Väsby har på samma antal matcher. Den framfusigheten har gjort laget svåra att tas med, de har helt enkelt kört slut på motståndet och har säkert inför matchen ett självförtroende som är starkt.

 

För att få reda på lite mer om torsdagens motstånd har jag vänt mig till den stora och duktiga målvakten i Hudiksvall, Andreas Bosson. Så här går hans tankar inför seriefinalen.

 

Hej Andreas! Ni har verkligen stått för en imponerande serieinledning med sexton av arton tagna poäng. Är ni nöjda med vad ni har presterat än så länge?

-Tjena! Absolut får vi vara nöjda med den poängutdelningen, men spelmässigt känner vi nog att vi har någon nivå till i oss, men det är ju fortfarande tidigt på säsongen.

 

Ni gjorde en väldigt fin fjolårssäsong och har startat upp väldigt bra. Känns ni än bättre än fjolåret om du ska försöka jämföra upplagorna?

-Jag tycker vi känns ännu lite starkare i år än fjolåret, det känns verkligen som att vi har ett genomstarkt lag där alla bidrar.

 

Ni har ny tränare i form av Dennis Hall. Visserligen stod han i båset redan i kvalserien i våras men kanske inte riktigt hann sätta spelsystemet då ännu. Har han satt ett annat spelsystem jämfört mot fjolåret?

-Det är lite nytt i spelet men framför allt så är det mycket tydligare spelsystem än fjolåret. Det känns som att alla vet vad som krävs av dem för att det ska bli rätt. Dennis har kommit in med väldigt mycket kunskap och vilja till gruppen.

 

Ni känns vassare i anfallsspelet jämfört mot tidigare. Håller du med och är det något som kommit med Dennis Halls spelidé?

-Jag håller med helt, vi har alla fyra kedjor som är farlig offensivt men så har ju även många av backarna bidragit framåt. Det har väl säker lite med spelidén att göra men framför allt så har vi många spelare som är väldigt duktig på att ta kamperna framför mål som jag tror bidrar mycket till det offensiva spelet.

 

Hur ser det annars ut i ert lag i skrivande stund, är alla med och konkurrerar om spel inför torsdag?

-Statusen i laget är väl vad jag vet i skrivande stund att alla är med och konkurrerar om spel, enda frågetecknet är väl Landin som klev av i matchen senast, men där har jag inte hört något mer.

 

Du leder målvaktsligan hitintills med fina 94% i räddningsprocent. Känner du dig i ditt livs form för närvarande?

-För närvarande känns det som att jag har mycket att tacka mina medspelare för dom fina siffrorna. Många av skotten jag fått är utifrån och där jag fått hjälp med många returer av backarna. Jag tycker själv att jag har mycket mer i mig än vad jag fått fram. Men formen är absolut godkänd!

 

Väsby Hockey väntar er nu i en tidig seriefinal. Vad tror du väntar er då?

-Väsby är alltid ett tufft lag att möta. De spelar alltid med hög fart för att tvinga fram misstag från sina motståndare. Så det blir nog en sjukt rolig match både att spela och att kolla på.

 

Det var ganska länge sedan vi möttes nu. Vad känner du till om Väsbys lag i år?

-Jag känner väl inte till så mycket om årets Väsby. Det jag fått höra är att det är kvar många från fjolårets allsvenska trupp, med många spelskickliga backar, och även en del spets framåt.

 

Slutligen Andreas, vilka nycklar kommer ni att trycka på inför mötet och vad tror du fäller avgörandet?

-Våra nycklar blir nog att minimera våra egna misstag och hålla oss ifrån utvisningsbåset. Men även att fortsätta vara obekväma i anfallszonen, för att attackera målet. Jag tror att det blir utvisningar som fäller avgörandet. Det lag som tar minst utvisningar vinner, och den disciplinen ska vi ha!

 

// # 25 – Andreas Bosson – Hudiksvalls HC

 

Det här blir minsann något att bita i för Väsby som dock även de har visat upp en gryende form på sistone. Det blev ju sex av nio tagna poäng den gångna veckan vilket hade kunnat vara fler om inte ett snöpligt baklängesmål mot Wings hade ställt till det för en dryg vecka sedan.

 

Väsby åker upp med i princip fulltalig styrka under torsdagen. Det är endast långtidsskadade Manfred Ehlers samt sjuka Rasmus Järvelin som stannar men annars är alla med och förhoppningsvis laddade till tänderna.

 

Matchen sänds som vanligt på ATG Hockeyettans hemsida och länken till sändningen finner ni här: https://live.hockeyettan.se/livestream?id=49572

 

Vid pennan

 

Krister Holmgren

 

Foto: Arne Rundlöf