Inför Väsby vs Strömsbro

Söndag eftermiddag är det dags för en hemmamatch för Väsby Hockey igen. I omgång åtta kommer Gävlelaget, Strömsbro IF på besök. Ett gäng som inför seriestarten tippades vara med och slåss om en plats till Allettan och laget har gjort få besvikna så här långt även fast laget i fredags förlorade sin första match för säsongen efter ordinarie tid.

 

Det var Visby-Roma som åsamkade Strömsbro deras första förlust och där Gävlelagets krut i bössorna för en gångs skull var blött. För det är tack vare lagets goda offensiv som man ligger på en fjärdeplats i tabellen med samma poäng, 13 till antalet som Väsby. Det är en sämre målskillnad som håller Strömsbro nedanför såväl oss som Hanviken där alla tre lagen ståtar med samma poäng.

 

Kikar man på tabellen så är den väldigt jämn. Det skiljer inte mer än tre poäng mellan lag två till sju så att det står viktiga poäng på spel på söndag råder det inga tvivel om.

 

Strömsbro har som sagt en väldigt vass offensiv och där framför allt lagets rutinerade formation med Viktor Ehn, Stefan Söder och Väsbybekantingen Joakim Axman har rejält med offensivt spel i sig. Det är främst förstnämnda duo som gjort mest skillnad för Strömsbro inledningsvis men när Axman nu ställs mot sina forna lagkamrater så kommer han nog att göra allt för att visa vilka hockeykunskaper han besitter.

 

Väsby Hockey behöver hitta tillbaka till ett jämnare spel om det ska bli en seger under söndagseftermiddagen mot det anfallsglada Strömsbro. Väsbys högstanivå är stark men däremot är det lite si och så med lägstanivån eftersom prestationerna har varit ganska svajiga på sistone. I torsdags borta mot Hudiksvall inledde laget svagt, låg under med två puckar redan efter sex minuter och då hjälpte det föga att laget gjorde en bra sista akt och sånär fick till en kvitteringspuck mot slutet.

 

Varför Väsby dippat en del i matcherna och varför man kommer att komma ut starkare på söndag har Väsbys Victor Andersson svar på. Jag har nämligen tagit några ord med den poängstarka forwarden och hans tankar inför matchen lyder enligt följande.

 

Hej Victor! Det blev en förlust i seriefinalen borta mot Hudik med 3-2 där vår nesliga inledningen nog blev vårt fall. Håller du med och hur skulle du vilja beskriva matchen?

-Vi startar matchen dåligt och där får vi en rejäl uppförsbacke, men tycker ändå att det är bra att vi inte lägger oss ner och dör. Men självklart är vi inte nöjda med matchen och framför allt starten.

 

Vad tycker du inte riktigt klickade för oss i matchen och som i stort fällde avgörandet?

-Framför allt starten! Hudiksvall är bra på hemmaplan och med den starten blir det svårare.

 

Men vi gör ändå en bra sista akt där en kvittering inte alls var långt borta. Vad tycker du vi gjorde bra där som vi kan ta med oss till söndagens match?

-Känns som att hela laget slappnar av och släpper ner axlarna och bara kör.

 

Där väntar nu ett spelskickligt lag i form av Strömsbro. Varför kommer vi då att göra bättre från oss i matchens samtliga sextio minuter?

-Vi har haft ett bra snack i gruppen idag på träning med ledare och känns som att alla vet vad vi behöver göra för att göra en hundraprocentig insats.

 

Vad känner du till om årets upplaga av Gävlegänget och vad tror du väntar oss då?

-Om jag ska var ärlig så har jag riktigt dålig koll på Strömsbro. Tror matchen kommer bli lite lik Hudiksvall matchen. Spelade med Steffe söder förra året och han kan dribbla in något mål då och då.

 

Du missade i princip hela försäsongen och har nu spelat fyra seriematcher. Hur känns kroppen och formen för egen del?

-Kroppen känns bra och körde bra rehab under tiden jag var skadad. Men självklart suger det att sitta bredvid och man hamnar väldigt mycket efter i spelet samt tajming.

 

Slutligen Victor, varför tar vi revansch på oss själva på söndag och på vilket sätt ska du försöka vara bidragande till det?

-Vi ska komma ut bättre än vad vi gjorde i torsdags och kommer ge allt för att ta hem tre poäng. Kommer att bidra med mitt spel och kanske kommer hänga dit en eller två.

 

// # 9 – Victor Andersson

 

Läget i Väsby inför matchen är att man ställer upp med två målvakter, sju backar samt tolv forwards. Tyvärr blev Charles Eklund skadad efter en tackling i torsdags. Hur allvarligt vet vi i dagsläget inte men han är i alla fall inte med på söndag. Däremot är Rasmus Järvelin tillbaka från sjuksängen och kommer förhoppningsvis in med pigga ben och stor arbetskapacitet.

 

Biljetter till matchen hittar du HÄR

 

Varmt välkomna!!

 

Vid pennan

 

Krister Holmgren

 

Foto: Arne Rundlöf