Intervju med våra Tv-Puckskillar

Nästa vecka är det dags för Tv-Puckens slutspel i Mariestad och Skövde. Mariestad BoIS har med 3 tjejer och 4 killar i respektive lag i Västergötland. Tjejerna har hemsidan pratat med tidigare och nu är det dags att prata lite med killarna. De får börja med att presentera sig själva och sedan får resten av gänget komplettera med vad de tycker om varandra.

Elias Ramberg forward. Jag är en skidskostark spelare. De andra berättar att han är en målskytt och hittar nätet. Snabb är han också. 

Axel Olsson målvakt. Jag är en ambitiös och målinriktad kille som vill bli bättre och utvecklas. De andra om Axel: Han är het i mål, jättebra och tar det mesta.

Zander Kling back. Jag spelar hockey för att det är riktigt kul. Min styrka är mitt skott. De andra säger att Zander är envis och rolig. Starkt och får stopp på många.

Leo Wallin center. Jag är en center som gillar att både vara i försvaret och i anfallszon. De andra kompletterar med att han är skicklig med pucken, tänker hockey och är en bra kapten.

Nu över till att prata om själva Tv-Pucken och om hur resan dit har varit.

Ni har hållit på och tränat och träffats på olika camper i flera månader nu och i torsdags blev det definitivt klart vilka som blev uttagna. Hur var känslan att få komma med?

De är överens om att det var en lättnad och att klumpen i magen bara försvann. Zander säger att han satt där hemma och bara skakade ett tag innan beskedet kom.

Det har varit fullt upp för er nu med både träningar och matcher i föreningen och alla samlingar och matcher med Tv-Pucken. Hur har det varit att hålla på så mycket med hockey nu?

Det har gått bra, mycket hockey men det är kul men det tar på en också. Leo säger att det gäller att vila när man kan och Elias kompletterar med att det gäller att ta vara på de korta stunder man får att vila.

Ni var med i kvalspelet i Tranås även om Västergötland som arrangörsregion är direktkvalificerade till slutspel. Hur var det?

Det var kul med också riktigt svårt. Axel säger att man märker skillnaden på farten mellan att spela i hemmaklubben och sen komma dit och möta folk som spelar på elitnivå dagligen.

Vad kan laget ta med sig från att ha spelat kvalspelet?

Att vi kan! Vi kanske inte är så mycket sämre än alla de som ska vara klassade som bättre än oss. Det är bara att ge allt i varje byte.

Vad säger ni om att slutspelet går här på hemmaplan?

Det är skönt! Det är inte så många som får chansen att spela det på hemmaplan. Att få spela framför familj och kompisar här hemma i Mariestad. Och att slippa en lång resa.

Vad har ni för förväntningar? Ni möter Stockholm Nord i kvartsfinalen.

Det kommer att bli en tuff match men vi ska nog klå dem säger de och ser riktigt taggade ut.

Avslutningsvis så önskar jag dem lycka till från föreningens sida, talar om att föreningen är stolta över dem och överräcker en liten gåva som verkar uppskattas.

av Susanna Johansson

Västergötlands pojkar möter Stockholm Nord i kvartsfinal torsdag 4/11 kl. 16.20 i Mariehus Arena.

Köp biljetter till Tv-Pucken HÄR