Kortis inför Nyköpingsmatchen

Efter två fina segrar mot Skövde och Surahammar så väntar en ny tuff drabbning då Mariestad åker till Nyköping för möte med tabellfyran. Hemsidan ringde och bytte några ord med Bois tränare Andreas Appelgren inför matchen.

I senaste matchen spräckte ni Surahammars sju långa matcher segersvit efter en stark vändning. Vad tyckte du om matchen?

– Jag tycker det är starkt att vända en match igen, det visar på bra karaktär och att vi litar på vårt spel. Vi får ingen panik för att vi ligger under, det är efter 60 minuter vi ska leda, inte efter 20. Jag tycker Surahammar möter upp med ett bra spel, de är noggranna och spelar ett väldigt enkelt spel som inte bjuder oss på någonting. De kämpade och slet så vi fick kämpa på bra för att vända. Men efter halva matchen så fick vi ett väldigt långt byte i deras zon och det blev en gamechanger, då kände vi att vi hade dom, de kände nog samma sak. Sedan vill det till att göra mål med, men vi hade bra powerplay och nötte ner dom till slut, i sista var det bara en fråga när målen skulle komma. Vi borde kunnat göra mer mål med så mycket skott och chanser som vi skapade, men jag är nöjd med insatsen, speciellt med tanke på det tuffa motståndet.

Idag är det dags för ny tuff match då tabellfyran Nyköping står för motståndet. Vad kan du säga om dom?

– Nyköping är bra, jag har respekt för deras spel. De är spelskickliga och pucksäkra och kommer försöka hitta mer blad och hitta vägar genom oss på ett annat sätt. De är frejdiga i spelet och starka hemma. Så det blir en tuff uppgift, men vi ser fram emot matchen och det ska bli kul att möta ett lag vi inte möter så ofta.

Vad blir då nycklarna till seger?

– Att vi får igång skridskoåkningen. Vi ska åka mycket skridskor för att sätta press på motståndarna och göra det jobbigt för motståndarna, men också i det egna spelet. Vi ska vara snabba till puck, snabba att supporta varandra och snabba till anfall, så skridskoåkningen är väldigt viktig. Så det gäller att få igång benen snabbt efter en ganska lång bussresa.

Hur är skadeläget för Collberg och Malmkvist?

– Collberg har lång tid till han kan spela, medan ”Malma” har kortare. Han var på is igår för första gången, i träningsoverall visserligen, men han är på g.

Och skadeläget i övrigt?

– Vi har samma trupp som senast.

Av Krister Holm