Inför Väsby vs Hudiksvall

En häftig seriefinal väntar under onsdagskvällen i Renew Arena när suveräna serieledarna Hudiksvalls HC kommer på besök för att möta serietvåan Vilda Väsby. Ett härligt möte där en hel del prestige står på spel för rent tabellmässigt kommer det säkerligen inte spela så stor roll hur än matchen slutar imorgon. Hudiksvall har inför matchen nämligen hela åtta poäng ner till Väsby så det glappet är inte speciellt enkelt att plocka in när endast återstår nio poäng att spela om innan grundserien stängs igen.

 

Men trots att Hudiksvall leder serien så är faktiskt Väsby formstarkast inför mötet. Väsby har spelat in femton poäng på sina fem senaste matcher och är med det formstarkast i serien. Hudiksvall har på lika många matcher spelat in elva poäng där poängtappen kommit i deras två senaste matcher. Först förlorade de hemma i fredags mot Hanviken med 4-1 innan de i söndags vann efter förlängning borta mot Huddinge.

 

Trots att båda lagen är klara för spel i Allettan så lär detta möte vara det sista på länge eftersom Hudiksvall kommer att hamna i den Allettan Norra medan Väsby med största sannolikhet hamnar i Allettan Södra. Utifrån det så tror jag nog att man säkert vill sätta sig i respekt inför ett eventuellt framtida möte i ett playoff.

 

För Väsbys del är matchen viktigare än för Hudiksvall eftersom man behöver plocka en del poäng till för att gen bra tabellplacering vilket påverkar förutsättningarna inför Allettan. I potten ligger nämligen en extra hemmamatch för de fem högst rankade lagen som går till Allettan.

 

Det är inte speciellt många spelare som gått mellan klubbarna Hudiksvall och Väsby under historiens lopp men en som har spel i just Hudik i färskt minne är Väsbys talangfulle center Adam Falk. Han spelade nämligen hela våren för just Hudik och var med när laget sånär tog en Hockeyallsvensk plats i kvalserien. Jag har därav tagit några ord med Adam inför seriefinalen och hans tankar inför den låter enligt följande.

 

Hej Adam! Efter fem raka segrar blev vi i söndags klara för spel i Allettan. Hur skulle du vilja beskriva den utveckling som laget tagit den senaste tiden?

-Hej! De senaste fem matcherna har varit bra för vår del, vi har haft bra kontroll på spelet och fått göra en del mål framåt.

 

Är det något speciellt som du tycker att vi gör bättre nu än för bara några veckor sedan?

-Det känns som vi växt som grupp de senaste veckorna. Vi har börjat tävla på riktigt och börjar sätta mer och mer hur vi vill spela jämfört med för en månad sen.

 

Vad säger du annars om vår senaste match där vi derbysegrade i Vallentuna med 5-3? Vad gjorde vi där bra och vad kan vi fortsätta att förbättra enligt din mening?

-Vår senaste match var kanske inte den bästa vi har spelat på slutet men tycker att det bevisar att vi vuxit som grupp, att vi klarar av att vinna ändå. Det vi kan ta med oss är att vi hade ett stort puckinnehav och mycket skott, det brukar göra så man vinner matcher.

 

För din del har du legat bakom tolv poäng på femton spelade matcher. Hur har tiden varit hos oss känner du och är du nöjd med din egen prestation?

-Jag är nöjd med min start här i Väsby men jag tycker att det finns mer att hämta. Jag skulle vilja skapa lite mer chanser framåt och få lite mer utdelning. Jag trivs väldigt bra i gruppen och har bra lagkompisar.

 

Din gångna säsong blev något ryckig, där du först startade upp i Kristianstad och Hockeyallsvenskan men där du avslutade säsongen hos onsdagens motståndare Hudiksvall. Med tanke på att just Hudik väntar oss på onsdag, känns det som att du känner till deras spel extra bra då?

-De har ju ny tränare för i år så dem har säkert inte exakt samma spel som vi hade i fjol, men det är väldigt många spelare som är kvar där från förra året så känns som jag mer vet hur spelarna vill agera i olika situationer osv.

 

Senast vi möttes som också var en seriefinal, förlorade vi med uddamålet 3-2 efter en svag inledning. Du passade då på att göra mål vilket startade en upphämtning som nästan till slut gav oss en kvittering mot slutet. Vad kommer du annars ihåg från det mötet?

-Det jag kommer ihåg från den matchen är som du sa att vi startade väldigt dåligt men att vi kom in mer och mer i matchen. Det var högt tempo och fysiskt spel. Vi kommer att vara med från start på onsdag och fokusera mer på vårat eget spel.

 

Varför tror du att vi nu på onsdag kommer att göra en ännu bättre insats än då?

-Eftersom vi är klara för Allettan så vi kan förhoppningsvis släppa ner axlarna ytterligare några hack så vi blir mer bekväma med pucken.

 

Slutligen Adam, vad är dina tankar inför morgondagen och vad i Hudiks spel tror du att vi främst behöver se upp för?

-De har ju poängtapp i deras två senaste matcher så dem kommer säkert vilja komma ut hårt. Hudiksvall spelar väldigt systematiskt så vi kommer behöva spela med ett stort tålamod hela tiden, samtidigt som dem har en del skickliga spelare som kan göra skillnad.

 

// # 77 – Adam Falk

 

Läget i Väsbys trupp inför matchen är att Challe Eklund som ju skadade sig senast lagen möttes uppe i Hudiksvall, glädjande nog är tillbaka i matchtruppen igen. Tråkigare är att Jacob Spångberg tyvärr missar matchen då den fula tacklingen som han åkte på i Vallentuna i söndags håller honom borta från matchspel den närmaste tiden. I övrigt är alla ”hela och rena” förutom långtidsskadade Manfred Ehlers.

 

Biljetter till matchen hittar ni i länken nedan.

https://secure.tickster.com/…/ruraj8…/selectproductgroup

 

Vid pennan

 

Krister Holmgren