3 poäng mot Vimmerby – Vikings klara för Allettan!

Nybro Vikings besegrar Vimmerby HC på bortais med 3-5 under onsdagskvällen. Därmed är Vikings också klara för spel i Allettan!

Under onsdagskvällen spelades det länsderby mellan Vimmerby HC och Nybro Vikings. I den första perioden är det hemmalaget som startar bäst och gör det väldigt svårt för bortalaget. Övertaget leder till ledningsmålet 1-0 några minuter in i perioden. Nybro får dock in den viktiga kvitteringen till 1-1 kort därefter genom Lukas Macklin som blir fint framspelad av Sebastian Borg och Fredrik Strömgren. Vimmerby får chansen i powerplay i mitten av perioden men även om pressen är hård så lyckas bortalaget att freda sitt mål. I slutet av perioden är det Vikings tur att spela powerplay och efter ett bra spel så är det Juho Liuksiala som ger Nybro ledningen till 1-2.

I den andra perioden blir det en relativt jämn tillställning med något fördel hemmalaget som också gör periodens mål. Nybro har några vassa chanser för att utöka till 1-3 men istället kommer kvitteringen till 2-2 i powerplay efter drygt halva perioden. Hemmalaget kan sedan också ta ledningen till 3-2 i slutminuterna efter slarv från Vikings som leder till ett friläge som Robin Johansson i Nybrokassen släpper förbi sig.

I den tredje perioden är Nybro starka och får en bra start när kvitteringen till 3-3 kommer från Viktor Bolin redan drygt två minuter in i perioden. Snabbt därefter kommer också 3-4 genom Lukas Macklin som gör sitt andra mål för kvällen. Därefter blir det en kamp och även om Vikings har läge att stänga matchen i powerplay i slutet så kommer spiken i kistan till 3-5 i tom bur när Simon Hansson håller sig framme. Nybro Vikings är därmed klara för spel i Allettan!

Nybro Vikings spelar nästa match på söndag den 21 november i Liljas Arena då Mörrums GoIS kommer på besök, nedsläpp kl. 16.00. Köp din biljett här!

Vimmerby HC – Nybro Vikings 3-5 (1-2, 2-0, 0–3)
Målen: 1-0 (03.48) Todd Winder (Tatu Kokkola, Lucas Jidenius), 1-1 (05.22) Lukas Macklin (Sebastian Borg, Fredrik Strömgren), 1-2 (18.50) PP1 Juho Liuksiala (Viktor Bolin, Fredrik Strömgren), 2-2 (28.58) PP1 Todd Winder (Lucas Jidenius, Christian Lindberg), 3-2 (37.33) Lucas Jidenius, 3-3 (41.47) Viktor Bolin (Juho Liuksiala), 3-4 (43.41) Lukas Macklin (Fredrik Strömgren, Sebastian Borg), 3-5 (59.22) ENG Simon Hansson (Erik Lindström)
Skott: 32-34 (16-11, 10-8, 6-15)
Domare: Andreas Hagman