Tung förlust mot Halmstad Hammers

HC Dalen föll tungt mot Halmstad Hammers med 4-1 under onsdagskvällen.

 

HC Dalen åkte till Halmstad för ett viktigt möte i jakten på en plats i Allettan efter jul. Dalen öppnade målskyttet i matchen då Adam Hirsch höll sig framme och sköt sitt nionde mål för säsongen, assisterad av Martin Thörnberg och Emil Larsson. Hemmalaget kvitterade nästan omgående genom Marcu Borgh. Otäcka scener utspelade sig senare då Sebastian Ehrenflod satte en tung tackling på Andreas Lundberg som fick lämna isen på bår. Ehrenflod fick fem minuter plus matchstraff för företeelsen. Matchen avbröts för ett tag och efter det så var det Halmstad för hela slanten där dom i den numerära överläget på fem minuter gick upp till 3-1. Robin Dahse sköt 2-1 och kort därefter utökade Hampus Bartholdsson till 3-1.

Dalen drog på sig en hel del utvisningar matchen igenom och inte minst i den tredje perioden vilket gjorde det svårt för Dalen att komma tillbaka in i matchen. Hemmalaget fick även ett fjärde mål i matchen när William Berg med tre minuter kvar skrev slutresultatet till 4-1.

 

Nästa match spelas nu på lördag i Husqvarna Garden då Karlskrona kommer på besök, detta får ni inte missa! Nedsläpp kl: 16.00!

MATCHFAKTA

 

Halmstad Hammers 4-1 HC Dalen (3-1, 0–0, 1–0)

Period 1:

02:39 0–1 (PP1) HC Dalen Adam Hirsch (M.Thörnberg, Larsson)

04:25 1–1 (EQ) Halmstad Hammers Marcus Borgh (Berg, Johansson)

15:36 2–1 (PP1) Halmstad Hammers Robin Dahse (Åkesson, Westberg)

15:46 3–1 (PP1) Halmstad Hammers Hampus Bartholdsson (Gagic, Persson)

Period 2:

Period 3:

57:50 4–1 (SH1) Halmstad Hammers William Berg (Stöffling, Edström)

 

Skott: 26–38

Räddningsprocent: Kalmar HC: 96,30% , HC Dalen: 90,48%

Utvisningsminuter: 12–35

PP: Kalmar HC: 33,33%, HC Dalen: 20.00%

Piotr Arvidsson
Media & kommunikation
HC Dalen