Heta känslor i Surahallen

Mariestad vann kvällens match i Surahallen med 2-1, det var stundtals en stökigmatch med en del skämytslingar och 44 utvisningsminuter.

Sura inledde piggt och Lukas Söderlund hade ett friläge som han brände, Men efter 14:14 så satte Jacob Forslund dit lednings pucken för Sura. Skotten i första perioden 8-7. Första perioden fick också brytas på grund av problem med isen. Så vid 15:01, spolade man och fixade till isen.

Efter en kort paus mellan sista halvan av första perioden och den andra perioden. Så körde man i gång igen. Efter 3:16 kom så Mariestads kvittering genom Oliver Kandegård, Sura klarade sedan av två numerära underlägen och Mariestad missade en straff efter 13:25. Efter en Sura utvisning med 30 sekunder kvar av perioden, så utbröt en riktig holmgång som renderade bägge lagen 3 utvisningar var. Men de kvittades. Annars så bjöd andra perioden inte på något skönspel, det var mer kämpa och slita. Skotten 8-14.

1:22 in i sista perioden så gav Mikael Hansson Mariestad ledningen i numerärt överläge och avslutningen av perioden blev lika stökig som den andra med ett antal utvisningar. Även efter matchen så fortsatte gruffet, så lagen fick gå av isen var för sig. Skotten i sista perioden 8-9 och totalt 24-30.

Vi fick i kväll en fingervisning hur matcherna kommer att bli i Allettan. I och med kvällens resultat är Maristad vinnare av den Västra serien, För Suras del så gäller

det att ta poäng borta mot Lindlöven i sista omgången, för att försvara andra platsen. Den matchen kan ni som vanligt se på Hockeyettans Live kanal.

Före matchen så uppmärksammades Jakob Forslund för sin 200:e match i onsdags mot Kumla.

Surahammars IF-Mariestads BoIS 1-2 (1-0, 0-1.0-1)

Goalkeeper In 00:00 MAR 72 OHLSSON, Isac
Goal 14:14 SUR 1 – 0 EQ 28 FORSLUND, Jakob 71 KARLSSON, Adam 9 JOHANSSON, Marcus

3rd period
Goal 41:22 MAR 1 – 2 PP1 11 HANSSON, Mikael 49 KANDERGÅRD, Oliver 73 ARONSSON, Tobias
Participation (On ice) MAR: 11 18 28 49 72 73 SUR: 22 26 41 66 81
Penalty 42:12 MAR 2 min. 66 OLSSON, Erik Hooking
Timeout 58:17 SUR
Goalkeeper Out 58:17 SUR 81 EKHOLM-ROSÉN, Markus
Penalty 58:56 MAR 2 min. 88 SAMUELSSON, Adam Roughing
Goalkeeper In 59:19 SUR 81 EKHOLM-ROSÉN, Markus
Goalkeeper Out 59:27 SUR 81 EKHOLM-ROSÉN, Markus
Penalty 59:50 SUR 2 min. 33 UDD, Christofer Unsportsmanlike Conduct