KHC är på värvningsjakt – Säsongen 21/22

KHC

Efter att ha varit i klubbar som bland annat IK Oskarshamn, Skövde IK och senast Borås så gick flyttlasset för den 33 årige tränaren Johan Hellström till Köping. Hur har din första tid i klubben och staden varit?
– Bra tycker jag. Det tar alltid lite tid att komma in i grejerna vid en flytt. Många nya intryck, mycket nytt folk att lära känna och en ny stad som man inte ska springa vilse i. Folk i klubben har varit väldigt välkomnande och trevliga så det har gått smidigt.

Du började ditt jobb i mitten av augusti när truppen samlades, alla tränare pratar jämt om att man ska sätta grunderna i början. Vad innebär just grunderna?
– Grunderna är ett väldigt stort område, för mig innebär grunder i spelet att vi bygger en ram hur vi ska som lag spela hockey i de tre zonerna ute på isen. Inom ramen finns utrymme för kreativitet, men att vi håller hos inom ramen. Sedan har vi grunder kring hur vi vill träna på isen, inne på gymmet och även vårt beteende och inställning.

Ingen smakstart på serien direkt, fem raka förluster. Varför den tunga inledning?
– Ska inte sitta här och ha massa bortförklaringar, vi var helt enkelt inte tillräckligt bra för att vinna dem matcherna. Vi var väldigt ineffektiva när lägena fanns och i försvarsspelet var vi inte tillräckligt rejäla, vi var för passiva. Men det intressanta under denna tunga period i serien var hur vi tacklade den. Som lag fortsatte vi att jobba på dagligen och blundade inte för våra brister, tillslut började spelet klaffa och poäng trilla in på kontot.

Som du säger, spelet har lyft sig rejält och poängen har börjat trilla in. Hur är känslan idag?
– Tycker känslan är bra, vi har spelat bättre och bättre ju längre serien gått. Vi har fortfarande saker vi måste jobba på, det kommer vi ha hela säsongen. Man blir aldrig färdig utan letar ständigt efter saker att göra bättre. Vår högsta nivå är bra, vår lägstanivå måste vi lyfta ytterligare. Vårt spel med puck är bra, men i spelet utan puck kan vi bli jobbigare att möta. Men som sagt, vi går åt rätt håll som lag.

Tunn trupp till antalet spelare, är ni aktiva på marknaden och ska värva?
– Ja, vi vill värva. Vi är på jakt efter 2-3 forwards. Vi är nöjda med dem spelare vi har, men som du säger är vi för tunna. Vi är dock väldigt noggranna med rekrytering av nya spelare. Det ska vara spelare som gör oss bättre och framför allt spelare som är redo att investera i sig själva genom att lägga ner den tid som krävs och dagligen göra det med rätt attityd , viljan att bli bättre. Att man har rätt ambition och är villig att göra jobbet är en stor nyckel.

Till sist, en match kvar i grundserien, nu på onsdag kommer Eskilstuna Linden på besök. Vad krävs från vår sida?
– Gäller att stämpla in direkt. Att vi hittar linjerna i spelet omgående och att vi blir jobbigare i spelet utan puck. Gäller att alla spelare är redo att delta i spelet och att vi noggrant gör jobbet som inte ger de stora rubrikerna.

Tack för intervjun Johan, vi önskar er all lycka på onsdag mot Eskilstuna Linden!