Väsby avslutade med en femetta

Tio minuters briljans räckte för att Väsby skulle slå tillbaka Visby Roma. Under dessa glödande minuter gjorde Väsby fyra mål och kunde sedan på ett säkert sätt spela hem matchen som totalt slutade 5-1.

 

Väsby avslutade därmed grundserien på ett väldigt bra sätt med att efter två raka förluster vinna den sista matchen. Laget kan gå in i det stundande Allettanspelet med en bra känsla i gruppen där matchen ikväll blev till en stabil seger även fast laget slappnade av något  den sista perioden och då även drog på sig en del utvisningar.

 

Även fast Väsby gjorde fyra mål i den första perioden så blev det en jämnare akt än vad siffrorna visade. Men för en gång skull visade Väsby upp en härlig effektivitet i avslutningarna.

 

Gästerna från Gotland som hade en Allettanplats att spela för, inledde matchen ganska fränt och var det väl det laget som hade initiativet den första halvan av perioden. Det var inget tydligt initiativ men laget kom fram till de bästa chanserna via två snabba omställningar där Väsby missade att bryta pucken i mittzon.

 

August Hedlund som höll nollan senast han mötte Visby Roma, visade upp ett minst lika fint under hela matchen och agerade lugnt och kom ut stor och tät när Visby hade sina bästa chanser i perioden.

 

För Väsby inleddes målkalaset i matchens tionde minut när Pontus Karlsson först åkte till sig ett friläge men bryskt förhindrades i avslutet varför domare Selgusson blåste för straff.

 

Exekutor av den var Carl Wassenius, Väsbys skyttekung som verkligen visade varför han har det epitetet. Det då straffen var en ytterst iskall variant där gode Carl med några dragningar väntade ut målvakten innan han slutligen lobbade in pucken över en sprattlande målvakt.

 

En riktig delikatess som sedan satte en rolig ton för Väsby i matchen. Inom loppet av lite mer än en minut ökade sedan Väsby på till såväl 2-0 som 3-0 efter idel fina aktioner. Först var det Adam Falk som vräkte in utökningen till 2-0 via en stenhård handlare som satt som en strut rakt upp i nättaket.

 

När 3-0 styrdes in var det en väldigt glad Charles ”Challe” Eklund som sträckte armarna extra högt upp i luften. Målet var nämligen hans första i Väsbytröjan och det är klart att man då får jubla lite extra.

 

Väsby spelade sedan en väldigt stabil och fin ishockey vilket accentuerades i periodens sista minuten när Adam Falk blev tvåmålsskytt när han från kanten i numerärt överläge hittade en lucka vid sidan om målvakten. Kapten Calle Åsell förberedde för målet genom en perfekt skymning precis framför målvakten som inte kunde se vart Adams skott tog vägen.

 

Efter den sprudlande första akten blev det en mållös andra akt men som trots det inte saknade inslag av det underhållande slaget.

 

Väsby var fortsatt stabila i spelet och var det laget som skrapade fram de absolut bästa chanserna i perioden. Men den inför perioden inbytta målvakten i Visby Roma, Filip Lindblad gjorde en bra insats när han stod i vägen för de vinande puckarna.

 

Närmast utökning var Challe Eklund två gånger om där han först i ett halvt friläge gjorde en sidledsförflyttning och därefter sökte en lucka mellan benen utan att lyckas överlista målvakten. Med fyrtio sekunder kvar av perioden var han ännu närmare när han med ett knallhårt skott prickade ribban.

 

Eftersom Huddinge hade målkalas mot Segeltorp och Visby Roma var i ett fyramålsunderläge inför den sista perioden hade inga av lagen egentligen något att spela för.

 

Det syntes också ju längre den sista perioden led även fast Väsby inledde densamma riktigt piggt där såväl Henrik Rommel som Adam Falk redan inom en minut hade finfina chanser att utöka Väsbys ledning.

 

Men ju längre tiden led, desto lägre blev tempot och mot slutet blev matchens karaktär lite som en träningsmatch. När tempot sänktes fick gästerna mer att säga till om och det var också de som avslutade den andra halvan av den sista perioden bäst.

 

Väsby tappade lite i noggrannheten och i tempot och tyvärr fick inte duktigt spelandes August Hedlund hålla sin andra raka nolla mot Visby Roma. I den tolfte minuten spräcktes nämligen den då gästerna kom fram i ett två mot en läge och där målskytt Niki Kaila till slut hittade en lucka vid sidan om ”Agge”.

 

Väsby fick sedan i princip oavbrutet spela i numerära underlägen men där krigade laget föredömligt och faktum var att Väsby faktiskt även vann dessa moment eftersom Pontus Karlsson med endast fjorton sekunder kvar av matchen blev fri och riktigt elegant satte pucken i krysset och spikade slutresultatet till 5-1.

 

Ett härligt slut på en väl utförd insats av Väsby i åtminstone femtio av de sextio minuterna och det lär ge råg i ryggen när det blir ordentligt med tuffa matcher i den stundande Allettan Södra.

 

Grisligan

 

Av många bra spelare ikväll har jag valt ut Adam Falk som Väsbys främsta. Förutom två elegant inskjutna mål var Adam verkligen inblandad i många offensiva situationer och han kändes helt enkelt som Väsbys vassaste spelare för kvällen. Tre grisar således till Adam!

 

Två grisar ges till målvakt August Hedlund som spelade tryggt och säkert matchen igenom. Han har gjort sina två bästa matcher denna säsong mot gotlänningarna och förhoppningsvis kan ”Agge” fortsätta i samma spår även till den kommande Allettan.

 

Sista grisen ges till pigga och skridskostarka Challe Eklund som nu verkligen känns tillbaka på allvar efter sin skada. Han fick äran att göra sitt första mål för säsongen och var i övrigt ordentligt pigg och inblandad i flertalet offensiva situationer.

 

I övrigt tycker jag att det var riktigt stabilt rakt igenom där samtliga formationer bidrog till något som i slutändan blev en ganska bergsäker seger. Sedan vill jag avsluta med att skänka ett extra omnämnande till den för dagen backdebuterande Gustav Eurenius som verkligen klarade av den uppgiften alldeles galant.

 

Vid pennan

 

Krister Holmgren

 

Foto: Mikael Einarsson