Information om vaccinationsbevis

Från den 1 december kommer krav på vaccinationsbevis att införas vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i Sverige. Därför vill vi i god tid informera er om vad som gäller i Surahallen.

Vi i Surahammars IF har gjort bedömningen att kontroll av vaccinationsbevis är det som är säkrast för varje besökare och dessutom logistiskt bäst för oss som förening. Istället för att försöka säkerställa tydligt uppmätta avstånd mellan varje åskådare kommer vi införa kontroll av vaccinationsbevis i Surahallen. Detta för att vi även framöver ska kunna arrangera

hemmamatcher för A-laget utan några direkta publikbegränsningar.

För att säkerställa att ni hinner göra vad ni behöver för att kunna stötta killarna på plats i ishallen under äventyret i Allettan så vill vi informera om detta redan nu.

  • Du som är dubbelvaccinerad och har e-legitimation hämtar enkelt ditt covidbevis på: covidbevis.se
  • Om du inte har e-legitimation eller på annat sätt ej har möjlighet att ladda ned ett vaccinationsbevis, så behöver du skicka in en blankett för att få ett fysiskt covidbevis via posten.
    Blanketten hittar du på: ehalsomyndigheten.se
  • Personer till och med 16 års ålder är undantagna från direktiv om vaccinationsbevis enligt information från Svenska Ishockeyförbundet.

För att vaccinationsbeviset ska var giltigt är det två tagna vaccindoser som gäller. 

Allettan drar igång den 5 december. Surahammars IF inleder borta mot Hudiksvalls HC. Vi återkommer både med komplett spelschema och exakt upplägg för kontrollen av vaccinbevis de närmaste dagarna.