Douglas Lögdal tillbaka i Boiströjan!

I söndagens intervju med Oliver Kandergård så påstod jag att Oliver var förste Boisaren att vinna hela hockeyettans poängliga sedan Ronny “Rockstars” dagar, men där hade jag fel. För säsongen 16/17 så vann faktiskt Douglas Lögdal poängligan med finfina 57 poäng. Under sina 221 matcher i Boiströjan så gjorde “Dogge” 213 poäng och var under sex säsongen en dominerande faktor i Bois offensiv. Inför denna säsong valde han att varva ner med spel i Töreboda, men nu står det klart att han drar på sig Boiströjan igen! Bois väljer nämligen att låna in “Dogge” under de närmaste två matcherna. 

– Det ska bli kul att spela inför publiken i Mariehus arena igen!, menar en påtagligt glad återvändare. 

Douglas Lögdal, tillbaka i Boiströjan igen, hur kommer detta sig?

– Det var Calle som ringde igår kväll och vi pratades vid lite och han förklarade att dom ville låna in mig under två matcher, och då var det inte så mycket att tänka på utan det vara bara att tacka ja. Sedan får vi se vad det blir av det, men det är två matcher som är tanken, det ska bli kul att spela hemma igen, eller ja i Mariehus arena då, med publik igen, det ska bli kul!

Det är två matcher som gäller?

– Calle har sagt två matcher, det är det jag är inställd på i dagsläget. Men det ska bli kul.

Var det ett enkelt beslut?

– Ja det var det. Det är klart att när han ringde så sa vi att vi skulle sova på saken. Det var en överraskning, jag hade ingen tanke på att det skulle kunna komma en förfrågan, så det var skönt att få sova på det lite, men det var inga egentliga funderingar. Så i morse snackade vi igen och kom fram till att vi kör. Hade Töreboda varit i ett annat läge kanske man funderat, men inte som det var nu.

Hur är formen då, är du redo för hockeyettanspel?

– Det är det som ska bli spännande att se! Men det är klart jag har hållit igång under sommaren och även tränat och spelat med Töreboda, så på så sätt har jag hållit igång. Men det är klart att det blir ett lite annat tempo än i Töreboda, så man får se var man står. Jag är lite nervös över det ska jag erkänna. Men jag ska gå ut och göra mitt bästa så får vi se vart det leder.

Och om allting går bra, och du dominerar lika mycket på isen som under slutspelet förra säsongen, så blir du kanske sugen på fler matcher?

– Det är svårt att säga, men känner Bois att de har användning för mig och att jag kan bidra, så är det klart det är lockande. Men det är inget jag funderar på nu utan det är två matcher som gäller.

Har du följt laget?

– Jag har inte sett hela matcher, utan bara highlights. Men sedan har jag givetvis snackat med gubbarna i laget och tabellmässigt har det sett ut som man kan förvänta sig, man är det bästa laget i västra. Men jag har inte varit uppe och sett matcher, det har varit fullt upp med Töreboda, men jag är ändå uppdaterad då man snackar med många i laget.

Hur verkar det funka av det du hör?

– Av det jag hört så har dom fått ihop det bra, sedan har man fått några tråkiga skador på Joonas och Collberg, det är tråkigt givetvis för båda dom två. Men annars så verkar de rulla på som vanligt. ”Ronny”, ”Appel” och ”Isse” (tränartrion) har satt sin prägel och standard på laget och det har rullat på bra. Det ska bli intressant att se hur man blir använd, jag får göra mitt bästa så får vi se vart det leder.

Ser man på matcherna du ska spela så är det mot Dalen borta och Nybro hemma, två lag du mött ett antal gånger…

– Ja det är två tuffa matcher. Vi mötte Dalen i playoff bland annat förra säsongen, så det är ett bra lag. Och Nybro slogs vi med i kvalserien, så det blir hetluften direkt, men i allettan så finns inga enkla matcher. Det är bara att köra på och försöka göra så gott man kan och bidra med det man kan och framför allt gå ut och njuta av att spela i Mariehus arena. Just den andra matcher pirrar det lite extra inför att få gå ut och njuta av klacken i match igen. Men vi börjar med lite träningar och sedan Dalen på söndag.

Du tränar med laget från och med nu?

– Ja jag är med i veckan tre träningar och sedan blir det match på söndag. Det ska bli skönt att vara med och träffa de nya i laget och morsa på de gamla.

Av Krister Holm

Foto Anna Engström