Information om vaccinationsbevis

Från onsdagen den 1 december har regeringen och Folkhälsomyndigheten ställt krav på att vaccinationsbevis ska införas vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över 100 deltagare. Det innebär att du som ska besöka HC Dalens hemmamatcher efter 1 december måste vid entrén visa upp ett godkänt vaccinationsbevis.

Detta gäller för samtliga utom:
• Alla under 18 år
• Alla med ett läkarintyg som intygar att personen av medicinska skäl ej ska ta vaccinet. Giltigt läkarintyg tillsammans med giltig ID-handling måste visas för att styrka detta.

Kontrollen av vaccinationsbevisen kommer att skötas av våra publikvärdar och sker vid entrén.
Vi uppmanar alla att komma i god tid för att undvika långa köer precis innan nedsläpp. Arenan öppnar en timme före match.

När du kommer till arenan:
• Ska du visa upp både vaccinationspass och giltig ID-handling. Detta för att det måste kontrolleras att dessa överensstämmer med varandra. Vaccinationsbeviset kan du ha både utskrivet på papper eller i telefonen.
• Är du under 18 år ska du vara beredd på att visa upp legitimation för att kunna styrka din ålder.

Hur hämtar jag mitt vaccinationsbevis?
Hämta vaccinationsbevis med hjälp av e-legitimation:
Ett giltigt vaccinationsbevis kan du hämta digitalt på https://covidbevis.se/

Hämta vaccinationsbevis utan e-legitimation:
Skicka in en blankett för att få ett fysiskt covidbevis via posten. Blanketten hittar du på: http://www.ehalsomyndigheten.se

För att vaccinationsbeviset ska vara giltigt:
Måste du ha tagit två sprutor, samt att det måste ha gått två veckor från att du tog den andra sprutan. Alternativt om det är Jansens vaccin ska man ha tagit 1 av 1 och att det har gått minst fjorton dagar sedan dosen. Detta vaccinationsbevis måste styrkas med giltig ID-handling som överensstämmer med beviset.

Tänk på att:
Kom i tid till arenan för att flödet in i hallen ska bli så bra som möjligt och respektera våra publikvärdars ovärderliga ideella arbete. Tack för att ni visar förståelse för detta!

Frågor och svar

Är det HC Dalen som bestämt att vaccinpass ska nyttjas?
Nej, det är ett beslut från regeringen och Folkhälsomyndigheten. I det har vi inget alternativ utan måste välja den väg som ger flest människor möjligheten att se våra matcher. Vi beklagar djupt att pandemin fortfarande fortsätter och att det finns de som tyvärr inte kommer kunna gå på matcherna.

Hur länge kommer vaccinpassen behöva användas?
Vi vet inte. Det är upp till regeringen och Folkhälsomyndigheten.

Hur får jag ett giltigt läkarintyg om att jag inte kan vaccinera mig?
Den medicinska kunskapen saknar HC Dalen. Vänligen kontakta din personliga läkarmottagning för vidare information.

Jag är gravid. Kan jag gå på matcherna?
Be din läkare utfärda ett intyg på din graviditet. Ta med intyget och giltig legitimation så är du varmt välkommen att gå på matchen.

Jag har haft covid-19 och har antikroppar. Gäller det?
Nej, endast vaccinationsbevis tillåts.

Fungerar det att uppvisa negativa PCR-tester eller liknande tester i stället?
Nej, endast vaccinationsbevis tillåts.