Poängspelare klar för Väsby

Väsby Hockey kan idag glädjande presentera forwarden Lucas Feuk som lånas från Västerviks IK i Hockeyallsvenskan.

 

Lucas är en poängstark forward med rötterna i Södertälje SK där han spelade juniortiden och debuterade i Hockeyallsvenskan i samma förening redan säsongen 2018/2019 efter att ha öst in poäng i Superelit. Våren 2019 draftades Lucas av Calgary Flames i den fjärde rundan och som spelare 116 totalt.

 

Säsongen 2019/2020 bytte Feuk klubb från SSK till AIK och där fortsatte han att producera poäng i Superelit samtidigt som han fick spela i Hockeyallsvenskan. Säsongen därefter, den gångna inledde Lucas i AIK, där han bland annat gjorde mål mot oss i Väsby men efter begränsat med istid valde Feuk att spela vårsäsongen i Kalix i Allettan Norra.  där han lät sin målfarlighet tala för sig med hela tolv inskjutna mål samt därtill sex målgivande assists på arton matcher.

 

Den succén gjorde att klubbarna i Hockeyallsvenskan återigen fick upp ögonen för Lucas och han blev inför denna säsong värvad av Västerviks IK. Men nu väntar alltså återigen en ny vända till Hockeyettan för Lucas och vi hälsar honom varmt välkommen till Väsby Hockey.

 

Sportchef Tom Tärnström om lånet av Lucas Feuk.

 

Lucas är en skicklig offensiv spelare med bra fart och speluppfattning. Han kommer spetsa till vår forwardsuppsättning än mer vilket känns spännande inför Allettan. Han är spelklar direkt och åker med laget ned mot Karlskrona imorgon förmiddag.

 

Vid pennan

 

Krister Holmgren

 

Foto: Johan Dali / Frilansfotograferna