Trots 13 man borta krigade SIK till sig de första poängen

Ett skade- och sjukdomsdrabbat Skövde IK begav sig under onsdagen upp till Stockholm för att ta sig an Huddinge IK i en oerhört tuff drabbning. SIK ställde upp med endast fem backar och tio forwards, varav två spelare var inlånade från HV71 respektive Rögles organisationer, båda gjorde för övrigt bra insatser. Totalt saknade SIK 13 spelare..
– Jag är jättenöjd med båda två, de spelar smart och rejält och tanken är att de ska spela på lördag också, sa Anders Lundström som fick vikariera som coach borta mot Huddinge.

Trots manfallet så stod Skövde ändå upp bra mot Huddinge i den första perioden och fick med sig tre stycken powerplay som lön för kämparinsatsen.

Det första numerära överläget innehöll inte mycket tempo men väl ett kreativt powerplay. SIK skapade ett antal halvchanser men den där sista touchen saknades som pricken över i:et.

Hemmalaget Huddinge hade svårt att skapa någonting över huvud taget.

En riktig målchans skapade de under den inledande akten och då var det Rasmus Dahlberg-Karlsson som prickade Fritz Abrahamssons överliggare.

Men perioden tillhörde Skövde och när SIK fick sitt tredje numerära underläge lyckades inte Albin Andersson i hemmakassen hålla tätt längre.

Anton Blomberg sköt ett hårt skott strax innanför offensiv blå som Andersson inte kunde hålla och Kristoffer Söder rakade in returen i tom kasse.

Dryga två minuter senare var Alexander Henriksson bara en tåspets ifrån att dubbla ledningen när han blev frispelad men Andersson lyckades få undersidan av sin vänstra skridskoskena på pucken och hålla trissan utanför målramen.
– Jag tycker vi skapar väldigt många chanser samtidigt som vi stänger ned de på ett oerhört bra sätt idag, sa Anders Lundström efter matchen.

Hushöll med krafterna

Skövde IK saknade totalt 13 spelare till bortamatchen mot Huddinge och försökte hushålla med krafterna under matchen.

SIK spelade smart, låg oftast rätt och såg till att hemmalaget inte fick ta några farliga avslut mot Fritz Abrahamsson.

Skövdes spel var uppoffrande och alla jobbade verkligen för varandra under matchens gång och i den andra perioden fick gästerna chansen att spela powerplay två gånger om men det första var allt annat än bra. Huddinge kunde gång efter gång lyfta ut pucken ur zonen och SIK fick inte iväg ett enda avslut mot mål.

Det andra numerära överläget var bättre men inte tillräckligt bra för att resultera i något mål framåt.

Även Huddinge fick chansen att spela med en man mer på isen efter att SIK först dragit på sig ett lagstraff på grund av för många spelare på isen och sedan efter att Jonathan Ström tagit sin sedvanliga slashing-utvisning.

SIK:s boxplay var dock riktigt bra och Huddinge fick aldrig chansen att ta några vettiga avslut.

De fick en chans men då stod Fritz Abrahamsson för en monsterräddning när han kastade sig från ena stolpen till den andra och höll pucken på rätt sida av den förlängda mållinjen.

SIK hade också en riktigt farlig målchans, Alexander Henriksson fick ett fint droppass av Erik Dahné och blev ensam med Albin Andersson men Henriksson kom aningen för nära den gången. På returen var det istället Kristoffer Söder som var nära att trycka in 2-0 pucken men då stod Andersson för en fin parad istället.
– Långa stunder tycker jag vi gör en bra match, även om det inte alltid ser så snyggt ut men vi visste att vi var tvungna att hushålla med krafterna och inte ge de några långa anfall om vi skulle orka det här, berömde Anders Lundström sina spelare.

SIK spelade smart

I den tredje perioden fortsatte SIK hushålla med krafterna och Anton Lundmark fick chansen två gånger om att punktera tillställningen. Först fick han ett friläge efter knappa 20 sekunder och efter 45 sekunder tog han sig mellan två backar och blev ensam med Andersson men burväktaren räddade båda gångerna.

Men som en blixt från klar himmel kom 1-1 istället för 2-0. Anton Kalte drog på ett stenhårt slagskott efter en fin droppass från Filip Pilö och Abrahamsson såg ingenting.

Trots det prekära sjukdomsläget i SIK så gav gästerna inte upp. Istället jobbade de till sig ytterligare ett powerplay och dryga minuten in i det numerära överläget så smällde Anton Lundmark in 2-1 för Skövde.

Huddinge försökte komma tillbaka i matchen men trots öppet mål så lyckades Rasmus Dahlberg-Karlsson dra pucken utanför målramen med dryga sex minuter kvar att spela.

Efter dryga kvarten osade det katt på nytt för Skövde när Tim Kämpeberg drog ett skott i stolpen men närmre än så kom aldrig Huddinge.

Alexander Henriksson hade även han ett friläge för att punktera matchen efter drygt 17 minuter men då räddade Andersson med benskydden och Huddinge var fortsatt kvar i matchen.

De valde att plocka målvakten med två minuter kvar att spela men det gick som det så ofta gör, Joel Werner skickade pucken över hela isen in i det tomma nätet och fastställde slutresultatet till 3-1 för Skövde och poängnollan sprack trots att allt talade emot SIK inför matchen.
– Jag skulle säga att det är en riktig lagseger, alla krigar stenhårt och gör det bästa av situationen, jäkligt skönt att få med sig full pott härifrån med så många spelare borta, avslutade en nöjd Anders Lundström.

På lördag spelas sista matchen innan uppehållet, även den på bortais och då är det Karlskrona som står för motståndet.

 

//Kristoffer Bennemyr