Information gällande de nya restriktionerna

Under eftermiddagen idag tisdag (21/12) höll Regeringen en pressträff där dem tillsammans med Folkhälsomyndigheten presenterade en rad nya restriktioner som börjar gälla fr.o.m. torsdag den 23/12.

De nya restriktionerna innebär stora konsekvenser för vår verksamhet och just nu arbetar vi för att se över exakt hur detta påverkar oss. Vi kommer som alla andra hockeyföreningar att förhålla oss till de nya restriktionerna och samtidigt följa utvecklingen. Dialog sker kontinuerligt med Skövde kommun samt Hockeyettans ledning.

Vi kan just nu inte ge några konkreta svar på hur detta påverkar våra A-lagsmatcher, varken antalet besökare eller exakt hur vi hanterar publiken i Billingehov. Så snart vi har en klar bild över detta kommer vi kommunicera ut det i alla våra kanaler – hemsida, sociala medier osv. Vi vill och kan arrangera säkra och bra hockeymatcher vilket vi vill fortsätta kunna göra med så mycket publik som möjligt på matcherna.

Ordförande Alexander Fornsjö om de nya restriktionerna:
Återigen kastas vi delvis tillbaka och får planera för en verklighet där vi påverkas enormt. Våra A-lagsmatcher drar vanligtvis stor publik, speciellt i Allettan men vi har sett att krav på vaccinationsbevis och läget i samhället senare delen av hösten redan har påverkat våra publiksiffror. Visst spelet på isen har en del att göra med det också men jag upplever att vi saknar mellan 3-500 personer per match och jag kopplar det iaf till pandemin i någon form. Nu vet vi inte ens hur många åskådare vi kommer att kunna ta in. Det är oerhört frustrerande och jag hoppas verkligen att det införs nya ekonomiska stöd omgående.

Här kan du läsa mer om de nya restriktionerna på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Bild: Stefan Albertsson