Inför Nybro Vikings IF – SIK

 

Året avslutades på bästa sätt med tre poäng. Vad kommer årets första match innebära, kan även det nya året inledas på bästa sätt? Svaret kommer under onsdagskvällen när Skövde IK besöker Liljas Arena i Nybro för att där ta sig ann serieledaren. Här gäller det att ge alla sina hundra procent!

Det tar en liten stund innan jag får ordning på grejerna inne hos Skövde IK:S tränare Fredrik Ljunggren och andretränaren Jimmy ”Krusse” Krusell. Fredrik skrattar lite åt fumlandet och inleder.

-Vi inleder året på ett bra sätt nu eller?

Ja här har vi ordning på grejerna!

-Tack, hehe.

God Fortsättning på det nya året!

-Ja tack så mycket!

Grattis till segern över Dalen, skönt att avsluta året med en trepoängare?

-Ja, absolut, det var det jag syftade på när jag sade att vi börjar året på bästa sätt och att du får säga grattis det första du gör tänker jag, haha.

Ja men det är ju nu det nya året börjar!

-Ja med våra samtal, haha. Nej men det var skönt att vinna, det var verkligen skönt att få revansch efter tisdagens förlust där jag tycker att vi, ja under torsdagens match tycker jag vi håller ihop det bättre över sextio minuter även om det blir en match som är ganska olik över tid där två perioder är ganska kontrollerade och den tredje blir målfyrverkeri istället. Men det var skönt att vi drog det längsta strået.

Ja det blev ett väldigt nyårsfyrverkeri där i tredje?

-Ja det blev det. Nej men det var skönt att vi, ja vi gick ifrån tidigt och sedan är det klart att när de gör 2–2 snabbt därefter så är det ju alltid skönt att det är vi som får trean sen så det inte blir allt för darrigt utan vi reser oss och kan vara det laget som vinner tillslut så det var starkt gjort.

Härligt att Ström fick göra några mål, det var honom väl unt?

-Absolut!

Back to back kändes lyckat, mycket känslor som levde kvar, Blomman (Anton Blomberg) var ett jagat byte och han gjorde inte några försök att bli älskad heller och i mina ögon gick vi rätt klart segrande ur den matchen?

-Ja men det är ju såklart, jag tycker också att det var ett roligt koncept med att spela tisdag torsdag mot samma lag och det är som du säger att det ligger känslor kvar och det syntes som du säger att han hade fullt upp på torsdagen.

Matchstatistik: http://skovdeik.se/gamefacts.php?game=1&round=7&series=3&season=44

I slutet av matchen lämnade Anton Lundmark isen med vad det såg ut som ordentliga smärtor i knät, var det något som gick sönder?

-Nej, inte knät utan det var ovanför, det var bara lårkaka så det var inga problem.

Våra inlån, har de lämnat?

-De har lämnat.

De är i vilket fall välscoutade nu?

-Ja, haha. Nej men det var positiva injektioner vi fick in och de gjorde det jättebra. De kom in och hjälpte oss när vi hade det som tuffast med ont om folk och fick vara kvar även när vi hade de här matcherna med mer folk tillgängliga och de gjorde det bra.

Vi hade i mellandagarna lite förhoppningar om att åtminstone Jesper Emanuelsson skulle vara tillbaka i träning efter helgerna, hur ser det ut för honom?

-Han har kört fullt här de här dagarna har han gjort så det är positivt.

Ända sedan i söndags?

-Söndag, måndag, tisdag ja.

Hur ser det för övrigt ut på sjuk och skadefronten?

-Samuel (Gustavsson) frånvarande, är sjuk. Sedan är Siwert (Simon) fortsatt borta, han ska vara tillbaka på torsdag om allt går som det ska och Dahné (Erik) är vi lite osäkra på. Han vilade idag och så får vi se onsdag hur det ser ut.

Vi har klarat oss från Corona i vilket fall?

-Japp!

Nu har vi serieledande Nybro som årets första utmaning och vi börjar väl med några historiefrågor. Du har pluggat?

-Nej jag har ju glömt det.

Dåligt!

-Haha, jag har ju haft fullt upp med att plugga hur de spelar ishockey. De här frågorna borde du ställa till Krusell egentligen, han har mycket tid över för sådant här, hehe.

-Nej jag är dålig på historia, slänger Jimmy in från sidan.

Det blir grillning av honom inför Mariestad på fredag då, hehe. I vilket fall, hur många möten har vi totalt mot Nybro och hur många segrar har vi på dessa?

-Oj, ja jag gissar på att vi har fyrtio möten och att vi har fjorton segrar?

35 matcher och 9 segrar är rätt svar!

-Ja Men inte så jäkla illa pinkat ändå!

Nu kör vi några lurigare här. Brorsan Niklas (Ljunggren)och klubbchefen Anders Lundström har det gemensamt att de både gjort mål och assisterat till mål i matcher mot Nybro men hur många poäng har de gemensamt skrapat ihop mot motståndet?

-Ja Niklas har väl gjort de där två då så det kan väl vara upp på en åtta då i vilket fall?

Sju poäng var rätt svar, tre från Niklas och

-Ja men då var det nog hans tredje jag missade då, haha.

Jag såg att du också har med dig en assist från ett Nybromöte, kommer du ihåg?

Jag vet ju att jag har mött Nybro men så väl minns jag inte, haha.

Den allsvenska säsongen 04/05 spelade Nybro också i Allsvenskan, hur många gånger möttes vi den säsongen?

-Sex?

Sju. Det måste ha varit något konstigt trippelmöte där i någon av serierna. Så en slamkrypare här på slutet där du får tänka lite bredare än bara i siffror. Vad är den största förlusten mot Nybro?

-Haha, när du säger så tänker du ju på spelare. Är det största förlusten mot eller till Nybro?

Till Nybro får jag säga då.

-Ja och då tänker ju ni supportrar på Jarno Honkonen!

Jag hade med två rätta svar här faktiskt varav det ena var Jarno. Om jag kommer ihåg rätt så är den andra när vi förlorade sista mötet i det allsvenska kvalet 2005 med 0–1 i en match vi ägde men pucken vile bara inte in. Som jag kommer ihåg det hade vi spelat i allsvenskan även kommande säsong med ett oavgjort resultat i den matchen?

-Ja den minns jag inte!

Nybro har inlett allettan som en ångvält och leder serien i stor stil men hade i mellandagarna lite småjobbigt i dubbelmötet med Hanviken och avslutade året med att oväntat förlora med 0–1 hemma mot dem, första förlusten i allettan. Berätta om säsongens Nybro?

-Ja de är ju ett väldigt skickligt lag på både spets och bredd får jag lov att säga. Det känns som att de satsar ganska ordentligt med bra spelare och det de visar är väl, ja jag tycker väl att för att ha så mycket spets har de väl fått ihop det så de spelar ett ganska så bra lagspel. De håller ihop det på ett bra sätt och det är bara att titta på hur lite mål de släpper in och det är en styrka såklart. Den matchen de förlorade gjorde de ju noll men de släppte fortfarande bar ett. De är ett väldigt bra lag så det är en rolig utmaning.

Tittar man på statistik ser Nybro verkligen ut som ett kollektiv och sticker inte ut i någon direkt utespelarstatistik tycker jag men sedan kollade jag plus minus ligan här i allettan och där glänste de med hela 9 spelare bland de 25 främsta och i målvaktsligan sitter de på både plats ett och två!

-Hm och det är ju som sagt att de har ju släppt in väldigt lite mål och sedan gjort en hel del med såklart så det är ett skickligt lag. Jag har sett matchen mot Hanviken senast och delar av matchen innan det också och då tycker jag att Hanviken gör en väldigt bra match och visar att det går att både vara spelförande och vinna mot dem.

Hur går tankarna inför matchen?

-Vi behöver fortsätta på det vi har gjort bra. I Dalen borta så pratade vi om att vi hade perioder av matchen där vi håller ihop det och vi vill ju göra det bättre över sextio minuter vilket jag tyckte att vi gjorde hemma och vi behöver väl upp ytterligare ett hack där för att vinna i Nybro, att vi fortsätter att hålla oss till grunderna och ha det tålamodet och vinna mer närkamper än motståndarna över sextio minuter.

I mål hittar vi?

-Hugo (Fagerblom)!

Lycka till!

-Tack så mycket!

Matchen sänds naturligtvis på webbteve vilket alla division ett matcher numera görs. Länk till matchen hittar du här: https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-nybro-vikings-if-skovde-ik-gzw6cq

Häng med i supportersnacket kring matchen på Rebellernas hockeyforum. Matchtråden hittar du här: https:// rebellerna.com/forum/viewtopic.php?t=1041

KRIGA SIK KRIGA!!!!