Sura vände underläge igen

Sura hamnade i 1-3 underläge i kvällens match mot Borlänge. Men man såg till att vända det till 3-3 genom ett klassmål av David Lidström, sen avgjorde Jakob Forslund till 4-3 i tredje med segermål i powerplay.

Det började bra för Suras del. Redan efter 4:14 satte William Otter 1-0 i numerärt överläge efter ett skott från lånet Tobias Boström som via stolpen hamnade hos Otter. Mot sluten av perioden tog Borlänge över mer och mer, och kvitteringen kom som ett brev på posten för Borlänge efter ett riktig klapp klapp mål där Marcus Karlberg var den som förpassade pucken i nät fint framspelad av Martin Janohls. Borlänge hade sen flera fina lägen under de sista fem minuterna men kunde inte få in något mål. 1-1 efter första perioden och skotten 10-8.

Tidigt i andra perioden tar Borlänge ledningen med 1-2 genom Martin Janohls efter fint förarbete av Marcus Karlberg och Adam Helldén. Efter ledningsmålet så trampade bortalaget gasen i botten och Sura hade svårt att få till något framåt. Speciellt när man stundtals blev hårt tillbakapressade i egen zon. Borlänge ökade rättvist på till 1-3 i powerplay genom Marcus Karlberg efter 10:09 och nu såg det tungt ut för hemmalaget. Men så plötsligt tar Mattias Eklund in pucken i anfallszonen, åker ner på högerkanten och lägger in pucken framför mål där Tobias Boström styr in reduceringen efter 16:51. Upphämtningen fortsätter och med bara 20 sekunder kvar av perioden så gör David Lidströms dagens snyggaste mål när han glider in från blå och drar bort flera Borlängespelare inklusive målvakten innan han lägger in pucken i tom kasse. Ett riktigt psykologiskt mål. 3-3 och skotten 15-12.

Den tredje perioden blev riktigt spännande, och båda lagen bytte halvchanser med varandra. Men i 7:e minuten satte Jakob Forslund vad som skulle visa sig bli segermålet i powerplay. Resten av perioden blev en thriller, där Borlänge jagade en kvittering. 18:11 tog Borlänge timeout och plockade ut Oliver Norgren ur kassen för att spela sex mot fem. Men det ville sig inte. David Otter hade stängt igen för resten av matchen. Skotten i sista perioden 7-11, totalt 32-31.

Sura vänder alltså återigen underläge till seger och tar en ny trepoängare, vilket tar laget upp på andra plats. Dessutom så är nollan i förlustkolumnen fortsatt intakt. Imponerande. Anmärkningsvärt för matchen? Det var inte en enda offside!

Nästa match spelas redan på lördag kl 16:00, då kommer Forshaga på besök till Surahallen.

Surahammars IF-Borläge HF 4-3 (1-1, 2-2,1-0)

Participation (On ice) SUR: 18 20 36 44 60 88 BOR: 8 10 30 47 61 62
Goal 39:40 SUR 3 – 3 EQ 7 LIDSTRÖM, David 22 PETTERSSON, Hampus 28 FORSLUND, Jakob
Participation (On ice) SUR: 7 22 28 33 44 65 BOR: 8 9 22 30 49 61

3rd period
Penalty 45:30 BOR 2 min. 22 BÄCKEHAG, Adam Hooking
Goal 47:15 SUR 4 – 3 PP1 28 FORSLUND, Jakob 22 PETTERSSON, Hampus 33 UDD, Christofer
Participation (On ice) SUR: 7 22 28 33 44 65 BOR: 4 9 19 30 49
Penalty 51:40 SUR 2 min. 65 SÖDERLUND, Lukas Holding
Timeout 58:11 BOR
Goalkeeper Out 58:11 BOR 30 NORGREN, Oliver
Goalkeeper Out 60:00 SUR 44 OTTER, David

Text: Staffan Hesselbäck