Toolanen siktar på sex nya poäng!

Gott nytt år och välkommen till 2022! Vårserien har haft välbehövliga ledigheter men till helgen spelas nya matcher, varav två i Lindehov. Efter Lindlövens första Norrlandsturné, som slutade med sex poäng på två dagar, kommer grabbarna försöka att slå på repris när man gör sitt första Vårserie-uppträdande på hemmaisen.
– Vi kommer att fortsätta på samma kula, säger Anton Toolanen.

Lindlöven har gjort en rivstart i den färska Vårserien. Efter en sjunde plats i HockeyEttans grundserie, står det orangea Lindelaget med ett obesegrat facit efter tre matcher. Förutom dubbla segrar i Norrland där man plockade med sig sex poäng mot Sundsvall och Örnsköldsvik, så fick grabbarna njuta extra stort efter en seger mot välbekanta Köping.

I helgen spelas seriens två första matcher i Lindehov. Lindlöven får efter nära en och en halv månad visa upp sig för hemmapubliken och har dessutom en ny chans för sex nya poäng. Att det spelas dubbla matcher är däremot inget som Anton Toolanen har något emot.

> Hur har jul- och nyårsledigheterna sett ut?
– Efter de två Norrlandsmatcherna så blev det lite ledigheter. Lite julfirande med familjen så det var såklart skönt att få en sådan skön ledighet, sedan efter julhelgen började träningarna igen och vi har tränat på efter det.

Vad sägs om Vårseriens första matcher?
– Vi har fått en jäkligt bra start på den nya serien! Tre segrar på tre matcher är såklart en mycket skön start samtidigt som vi också har gjort bra prestationer i de inledande matcherna, vilket är riktigt skönt att ha med sig. Efter att vi lämnade grundserien så lade vi allt bakom oss och jag tycker efter det att vi har kommit ihop bra och har blivit bättre som grupp, medan det även har stämt bra för oss på isen.

Summering av Norrlandsturnén? Sex poäng på två matcher.
– Det har känts bra, båda matcherna kändes stabila. Mot Sundsvall vann vi relativt stort, sedan mot Örnsköldsvik så gjorde vi lite likadant och gick till en 1-4-ledning. Vi släpper in dubbla puckar mot slutet men det kändes aldrig som att de var i närheten av att kunna hota segern, jag skulle mer se insläppet som tillfälligheter.

Hur var det att åka på Norrlandsturné?
– Det var oerhört kul att åka iväg med laget. I grundserien så görs aldrig några sådana långa roadtrips med grabbarna och det känns nyttigt för gruppen att åka iväg och bo med varandra, så det var jävligt kul att få åka iväg. Någonstans känns det också motiverande att få möta nya lag efter att man annars gnetar mot samma lag hela tiden.

Dubbla hemmamatcher i helgen mot Vännäs och Teg, tankar?
– Vi kommer att fortsätta på samma kula som vi har gjort som vid de inledande matcherna. Vi fortsätter med vårt spel och kommer inte att fokusera så mycket på motståndarna, snarare på att hålla igång vårt spel som vi har sett fungerar. Sedan kommer det bli riktigt kul att få visa upp sig för hemmapubliken igen! Det var ett tag sedan och vi satsar på att plocka hem sex poäng framför dem!

Foto: Hasse Persson