Överlägsen hemmaseger ger serieledning!

Mål, mål och flera mål! Hemmapubliken fick ta del av en riktig målskörd när Lindlöven gjorde sin första match i Lindehov efter en och en halv månads hemmafrånvaro. Norrländska Vännäs HC, strax utanför Umeå, gästade Lindesberg och visade sig få stora problem under de kommande sextio minuterna.

Matchen började bra för Lindlöven som efter en och en halv minut efter första nedsläpp, hade hunnit med två gjorda mål. Efter tio minuters spel kom första målet för Vännäs som snabbt fick se Elias Lindgren utöka till 3-1.

Den andra perioden blev en målrik historia. Vännäs reducerade till 3-2 efter fem minuters spel, men fick sedan problem i egen zon. Lindlöven bjöd på tio minuters utklassning där man bjöd hemmapubliken på fyra raka mål!

Albin Gunnarsson inledde målregnet med 4-2 i boxplay, där nästa mål istället gjordes i powerplay-spel. Lagets sjätte mål tog inte lång tid på sig, bara 40 sekunder efter 5-2-målet så kunde Christoffer Anrén utöka till 6-2. Albin Gunnarsson var målsugen och avslutade perioden med sitt tredje mål i matchen.

Med 7-2 på poängtavlan behövdes fem insläppta mål på tjugo minuter för att tappa de tre poängen. Flera utvisningar fanns i hemmalaget som totalt gästade utvisningsbåset i åtta minuter under den tredje perioden.

Lindlöven hade däremot allt under kontroll och fick, trots det höga utvisningsantalet, flest skott med sig under perioden. Segern blev stor vilket gav tre nya poäng, som i sin tur gör Lindlöven till ny tabelletta efter fyra matcher!

Förutom Albin Gunnarssons prestation med tre mål i matchen, så blev Christoffer Anrén hemmalagets poängbästa med ett mål och triss i assist!