Inför Vimmerby HC – SIK

Nej det ville sig inte i fredagens derby heller. Delvis av den anledningen är det ett rent bottenmöte som skall spelas mellan Vimmerby och Skövde under söndagseftermiddagen, nian och tian i tabellen. Viktiga poäng står på spel för bägge lagen och för Skövdes del handlar det till stor del om att snäppa upp jobbet och skita ned sig både framför eget mål och framför motståndarkassen.

Med eller motgång, det spelar ingen roll och för lagets del är det bara att blicka framåt och för egen del skall inför matchen intervju genomföras med Skövdetränaren Fredrik Ljunggren och hans vapendragare Jimmy ”Krusse” Krusell. Rutiner är viktiga.

Jag har inte hunnit förbereda en fråga till idag och hoppades hinna skriva några medans jag tittade på dagens träning men det blev snack med Anders Lundström istället!

-Ja det är klart, det kan uppta en hel del tid, skrattar Fredrik.

Jag hoppas att luften inte gick ur er lika mycket som den gick ur mig, faan vad jag blev besviken i fredags!

-Jo men igår gick den ju ur, det får jag lov att säga. Det är självklart att det är en jättetung förlust på alla sätt och vis men det känns bättre när man kommer hit och träffar laget och så får vi träna och så kan vi göra oss redo för söndagen. Igår fredags kväll och natt var väl inte det bästa man varit med om men nu är vi igång igen.

Nej men det är väl skönt kanske när man kan börja tänka på något annat?

-Ja man får börja tänka framåt, vi ska ju spela söndag igen.

Det kändes som att vi ändå var där men vi gav oss inte riktigt chansen ändå på något sätt?

-Nej men Mariestad gör sina första två mål precis framför vårat och vinner den fighten. Vi tar oss inte riktigt dit på samma sätt som de gör och jag tycker det avgör någon stans. Sedan får vi börja jaga lite och blir lite ihåliga och så får de två andra på oss. De två första är att de vinner kampen framför vårt mål eller får stå där och slå in den rättare sagt, det är inte ens någon kamp om det hela för vi är inte där. Vi har svårare att ta oss in dit och skapa de lägena. Vi gör mål på det sättet och det är det som kommer krävas i sådana här tuffa matcher som det är där man möter försvarsstarka lag och det kommer vi göra i varje match där vi behöver göra lite skitiga mål som det vi gör, skott, styrning i ribba och så slår vi in en retur och man måste hitta sådana mål lite oftare för att ge sig själv chansen att vinna.

Fick vi några skador?

-Nej!

Det ser likadant ut på sjuk och skadelistan?

-Ja inga nyheter utan alla som var tillgängliga mot Mariestad är tillgängliga mot Vimmerby.

Noterat från träningen är att ”Krusse” gjorde mål på Robin Wallin? (Både Fredrik och Jimmy var med på straffövningar som avslutade lördagens träning. Reds anm.)

-Jag tror att det var uppgjort faktiskt.

-Ja vi avslutade med lite övningar mot Wallin där, fyller Jimmy i med ett skratt.

Det låter lite om Wallin på träningarna?

-Ja det märks att han är tillbaka, skrattar Fredrik. Nej men det är en härlig injektion.

Söndagens match, det känns som ett viktigt möte för bägge lagen?

-Ja vi har ju hamnat lite på efterkälken både vi och Vimmerby så det är klart att det är en viktig fight. Det är viktigt att åka dit och spela för seger tänker jag, att vi har den inställning och att vi inte åker dit och är rädda för att förlora utan vi ska åka dit med attityden att vi ska vinna en hockeymatch och ha den approachen till det, att vi går för det, att vi tävlar om att vinna och inte blir för ängsliga. Jag tycker att det är lätt att det blir så när man har förlorat lite grand att man funderar för mycket. Vi ska kliva dit och spela en tight och tät hockey där vi ska spela för att vinna.

Och vem ställer vi?

-Hugo (Fagerblom) står.

Något annat?

-Nej inget annat speciellt utan det känns väldigt skönt att få spela match igen och se till att ta revansch på den förlust vi hade på fredagen och en revansch på Vimmerby när vi mötte dem hemma sist där jag tycker att vi stundtals gör en bra match men förlorade den ändå så, ja skönt att spela igen och som du sade, luften gick ur och det gäller att man blåser upp igen.

Det är det som gäller, får hoppas att det kommer till mig också. Lycka till!

-Tack!

Matchen sänds via Hockeyettans webbteve och länken dit hittar du här: https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-vimmerby-hc-skovde-ik-s1z63

Har du funderingar eller frågor till kommande inför är du välkommen att maila dem till [email protected]

VAKNA SKÖVDE VAKNA!!!!!