Tung seger borta mot Kiruna

– 3 poäng in på kontot efter 60 minuter hjärta & vilja.

Vi reste med flyget och fick en bra resa upp och alla var påkopplade innan nedsläpp. Från att ha varit 21 som var inbokade så blev det tillslut 18 spelare som stod på isen och krigade från första nedsläppet. Det var länge frågan om resan skulle bli av då vi fått sjukdomar med covid och därmed fick alla i laget testa sig på fredagen innan träning. Saknades till match var Järvelin som drog på sig en skada vid senaste J20 matchen och blir borta en vecka, övriga som var borta var Stoor, Carlsson, Trojmar och Bu’ren.
Första perioden inleds starkt av oss och vi tar ledningen redan i den 4:e match minuten i PP1 genom Finn-Olsson och en bra start även om Kiruna svarade med samma mynt i den 5:e matchminuten till kvitterat så fortsatte vi att spela offensiv hockey, mötte Kiruna högt upp i banan och satte press på deras uppspel.
I den 8:e matchminuten så tar vi pucken från egen zon genom Tobias Ericsson som sätter ut den på vä kanten till Lukas Paulsson som tar sig innanför blå och viker in pucken i mitten till Tom Nilsson som sprätter in otagbart bakom Filip Eriksson i Kiruna kassen och ledning på nytt med 2-1.
Vi behåller kommandot och Kiruna får några halvchanser men så blir det ett gruff bakom vår kasse när spelet är på väg framåt och vi får på nytt spela PP1 och efter 14.09 smackar Måns Kruger in 3-1 snyggt framspelad av Lucas Ericsson. Perioden slutar 3-1.
I den andra perioden är det vi som får se ett Kiruna som styr men får inte riktigt till det i avsluten, vi håller Kiruna utanför punkterna och det är aldrig riktigt farligt i deras anfall, endast ett stolpskott. Men så i den 38:e matchminuten så skall Hampus Henriksson lägga ner pucken djupt i anfallszon men försöker dra en Kiruna spelare först, blir av med pucken och en omställning där Almgren vidrör en Kiruna spelare som faller lätt och vi får en tvåminutersutvisning mot oss som Kiruna utnyttjar genom att reducera till 2-3. Perioden slutar 0-1.
I den sista perioden ser vi till att hålla vår plan och inte släppa till något för Kiruna att jobba på. Vi känns trygga i spelet och sticker upp med farliga kontringar, klockan är till vår fördel och vi är närmre 4-2 än något annat men så med lite drygt två minuter kvar av matchen åker vi på en utvisning för för många spelare på isen. Nervigt med 6 spelare för Kiruna men boxen reder ut det med att kriga i egen zon och försvar ledningen och till slut vinna matchen helt rättvist. Perioden slutar 0-0.

Vi skall också nämna den otäcka tacklingen i tredje perioden på Erik Aterius av en fult spelande Kiruna spelare som kändes oroligt länge då han låg kvar och kontrollerades innan han fick ledas av isen rejält omtöcknad och ambulans till sjukhuset där han kontrollerades och röntgades. Sent fick vi svar att Aterius drabbades av en lättare hjärnskakning och blåslagen muskulatur men har anslutit till laget. Hemresan med tåget gick inget bra då Vy tåg ställde in och ersättnings trafiken fungerade inte alls, bedrövligt men det är en annan sak. 3 viktiga poäng på kontot och en veckas laddning till nästa match mot Wings borta.