Fem poäng med sig hem från Norrland

Sura plockade med sig två poäng från Boden, så totalt fem på norrlandsresan. Hampus Pettersson avgjorde på straffar och David Otter tog Bodens samtliga straffar. Han har nu tagit samtliga 16 straffar han har haft emot sig.

Första perioden slutade 0-0, efter att Boden vann skotten med 9-6. Boden pressade på mot Suramålet, men David Otter höll tätt.

I andra perioden kom det första målet. Det var Boden som tog ledningen efter 8:04 i powerplay genom Linus Hedman. Boden pressade på för flera mål. Men istället så kom kvitteringen, Adam Karlsson kvitterade till 1-1 efter 17:30. Skotten i andra perioden 7-5.

Tredje perioden blev mållös, trots att Boden bombrderade Otter med 11 skott. Så nu fick overtime tillgripas för att skilja lagen åt.

Så då gick matchen vidare till overtime tre mot tre. Där fick bägge lagen chansen att spela fyra mot tre, men inga mål blev det där, Skotten 4-1

Så matchen fick avgöras på straffar och det brukar vara ett lotteri. Men inte när man har David Otter i kassen, han tog Bodens samtliga straffar, totalt har han tagit 16 straffar i Allettan.

David Otter, har tagit 16 straffar så här långt.

Stor matchvinnare blev han tillsammans med Hampus Pettersson som gjorde mål på Suras andra straff. Därned var bonuspoängen bärgad. Nu väntar hemresan och man får suga på karamellen ett tag för på onsdag så kommer Östersunds IK till Surahallen, 19:00 börjar matchen.

Bodens HF-Surahammars IF 1-2 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1)
Skott: 31-15 (9-6, 7-5, 11-2, 4-1, 0-1)