Jouka Juhola är på plats i Nybro – och coachen Mikael Tisell vet vad han kommer få av den nye finländaren. FOTO: LEIF HELLERIN

Nyförvärvet Jouka Juhola på plats i Nybro: ”Han kommer jobba arslet av sig varje dag”

Spännande nyförvärv på plats i Nybro.

Jouka Juhola, 24, som spelat över 150 matcher i Liiga, kommer till Småland med ett tydligt uppdrag.

– Jag vill vinna mycket hockeymatcher – och slåss om en plats i Hockeyallsvenskan, säger han till Barometern.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Coola matchklipp * Listor och ligor

 

Nybro har letat efter en ny spetsforward sedan Janne Kettunen lämnade i början på januari.

Nu hoppas Vikings ha hittat rätt – och återigen vänder de sig till Finland. 

Jouka Juhola, 24, är nu på plats i Nybro och tränade med sitt nya lag redan på måndagen.

Juhola är en stor powerforward som kommer närmast från finska Ässät, där han spelat hela seniorkarriären och svarat för 28 poäng på 155 matcher i högsta serien.

– Jag har hört mycket positivt om föreningen och hur spelarna blir omhändertagna här. Jag vet att det är ett bra lag och jag förväntar mig att vi är med och slåss om platsen till Hockeyallsvenskan, säger Jouka Juhola till klubbens hemsida.

Coachen Mikael Tisell är nöjd med förstärkningen. 

– Det har gått väldigt fort – men i takt med strulet (covid-19) kände vi att vi kommer att behöva spelare. Vi har naturligtvis kollat upp honom och det är en kille som kommer att jobba arslet av sig varje dag. Han kommer tillföra tyngd och jäkla jobb åt två håll, säger han till Barometern.

Därmed har Nybro fem finländare i laget.

Sedan tidigare finns ju backen Markus Västilä och forwardstrion Juho Liuksiala, Eero Savilahti och och Janne Väyrynen i laget.

***

Nybro är just nu – som många andra lag i ligan – corona-drabbat och veckans matcher (hemma mot Vimmerby på onsdag och heta bortaderbyt mot Kalmar på lördag) är framflyttade.

– Det vore oansvarigt mot alla att spela matcher den här veckan. Vi kommer inte ens att ha alla spelare tillbaka. Vi hoppas kunna spela mot Dalen nästa onsdag i stället, säger Nybros ordförande Kim Ahlqvist till Barometern.

Smittan in i norra Allettan: “Ett jäkla pussel…” * Fem lag startar upp igen * Veckans flyttade matcher