Holmgång i Surahallen

Det blev en stökig match i Surahallen under kvällen. Andra perioden avslutades med diverse skärmytslingar och i sista perioden blev än värre med totalt 85 utvisningsminuter.

Det började ändå bra, endast 39 sekunder in i matchen så gjorde Suras Marcus Wahlgren 1-0 och 5 muinuter senare ökade David Lidström på till 2-0. Men Kalix fick sista ordet i perioden, när Wille Karlsson reducrade efter 14:17. Skotten var 9-11.

I andra perioden kom Kalix ut med mer fart under rören och det tog bara 59 sekunder innan Ace Cowans kvitterat till 2-2 i power play. Kalix hade stort spelövertag i den andra perioden och pressade på mot Suras mål, men kunde inte få in någon puck bakom Ekolm Rosen. Utan det var istället Sura som kontrade i ett mål efter 12:21, Adam Karlsson satte ledningspucken. Perioden avslutades men en rejäl skärmytsling och domarna hade lite problem att få av alla spelare. Skotten 9-11.

I tredje perioden drog Sura på sig en utvisning efter 7:17 för många spelare på banan. Då gick det fort 7:33 kvitterade Samuel Eriksson. Nu stod matchen och vägde. Men 3-3 stod sig perioden ut, där det efter 15:40 blev en ny skärmytsling, eller gurgel som avslutades med 10 utvisningar totalt 83 minuter. Skotten 9-11.

Så matchen gick till overtime, där det tog 40 sekunder innan Johan Pettersson slog in segerpucken och bonuspoängen gick till Kalix. Skotten i ovrtime 0-2.

91 utvisningsminuter varav 60 för Sura och 31 för Kalix. Men det är långt ifrån rekordet som sattes mot Tierps HK 9 januari 2013. 215 minuter lyder det på. 89 minuter för Sura och 126 minuter för Tierp.
Nu gäller det att ladda om, Sura får inte med Lukas Söderlund som till att börja med är avstängd en match. Sen får vi se. I morgon måste man steppa upp ordentligt om man ska kunna plocka påäng mot morgondagens motståndare Kiruna AIF. Matchen startar 15:00. välkomna.

Surahammars IF-Kalix HC 3-4 (2-1, 1-1, 0-1, 0-1)

Goalkeeper In 00:00 KAL 35 HJALMARSSON, Anton
Goal 00:39 SUR 1 – 0 EQ 16 WAHLGREN, Marcus 28 FORSLUND, Jakob 65 SÖDERLUND, Lukas
Participation (On ice) SUR: 16 26 28 65 66 81 KAL: 10 12 23 33 35 97
Goal 05:06 SUR 2 – 0 EQ 7 LIDSTRÖM, David 41 LIDSTRÖM, Samuel 98 BOIVIN, Tyler
Participation (On ice) SUR: 7 33 41 71 81 98 KAL: 15 19 24 32 33 35
Goal 14:17 KAL 2 – 1 EQ 17 ÅSTRÖM, Wille 32 CARLQVIST, Daniel 15 LILJEKVIST, Martin

Penalty 47:17 SUR 2 min. Too many players on the ice
Goal 47:33 KAL 3 – 3 PP1 19 ERIKSSON, Samuel 27 BJÖRK, Christoffer 12 WARG, Johan
Participation (On ice) KAL: 10 12 13 19 27 35 SUR: 7 28 33 71 81
Penalty 55:40 SUR 5 min. 65 SÖDERLUND, Lukas Charging
Penalty 55:40 SUR 20 min. 65 SÖDERLUND, Lukas Match Penalty
Penalty 55:40 SUR 5 min. 65 SÖDERLUND, Lukas Fighting
Penalty 55:40 SUR 20 min. 65 SÖDERLUND, Lukas Game Misconduct
Penalty 55:40 KAL 5 min. 28 NORDANSTÅHL, Isak Fighting
Penalty 55:40 KAL 20 min. 28 NORDANSTÅHL, Isak Game Misconduct
Penalty 55:40 SUR 2 min. 28 FORSLUND, Jakob Roughing