Kostsamma misstag fällde SIK i återstarten

Efter ett ofrivilligt långt uppehåll på två veckor på grund av Covid-19 var Skövde IK återigen tillbaka på isen under söndagen. För motståndet stod Karlskrona HK och det blev en match där SIK fick en mardrömsstart, jobbade sig tillbaka men ändå lämnade isen utan poäng.

SIK inledde matchen mot Karlskrona piggt och tryckte tillbaka gästerna inledningsvis.

De första 1.40 kom KHK knappt ur egen zon men några ordentliga målchanser skapades inte, trots trycket.

Karlskrona däremot var livsfarliga och dödligt effektiva i sina omställningar.

Jacob Grönhagen styrde in 0-1 efter 2.17 och det var gästernas första avslut på mål i matchen.

Mindre roligt för Robin Wallin som gjorde comeback mellan stolparna och burväktaren såg ordentligt ringrostig ut i den första akten.

SIK fick dock en jättechans att komma tillbaka målmässigt när Alexander Ternblad frispelades på offensiv blå men Mika Järvinen i Karlskrona-målet parerade med sin klubbhandske.

I bytet efter drog Jesper Emanuelsson på sig matchens första utvisning och då behövde KHK endast fem sekunder för att utöka sin ledning.

Micke Saari vann tekningen till Mikael Roslund och han serverade pucken till Simon Andersson som sprätte upp den bakom Wallin.

Skövde krigade dock och var minst lika bra spelmässigt som KHK, problemet var dock det samma som det varit hela säsongen, ineffektivitet i hemmalaget.

För när Skövde väl tog sig till halvchanser så blev det inte mer.

Istället kunde Micke Saari dunka in 3-0 bakom Wallin på ett direktskott när Simon Andersson spelade pucken genom centrallinjen.

I slutet av perioden kunde siffrorna växt ytterligare, Oscar Gustafsson fick ett friläge med Wallin men burväktaren stötte pucken i stolpen och utanför den gången.
– Jag tycker väl inte att det speglar spelet men vi är för svaga från målburen och ut, vi pillar och kladdar för mycket. Sen var närkampsspelet för svagt i den första perioden. Vi är alldeles för passiva vid målen vi släpper, ansåg Anders Lundström som fick coacha laget när de ordinarie tvingades stanna hemma.

Spel mot ett mål

Skövde fortsatte jobba i den andra perioden. Laget spelade rolig anfallshockey men fortsatte ha svårt att hitta nätmaskorna.

Laget fortsatte dessutom plocka kostsamma utvisningar. Erik Dahné visades ut för en tripping efter 1.31, mindre än minuten senare stod det 0-4 på resultattavlan. Karlskronas powerplay-mål var en fröjd för hockeyögat. Hockeygodis på hög nivå när pucken gick som på ett snöre i anfallszonen. Till slut hamnade pucken hos Alexader Heiver som rakade in pucken bakom Wallin och det kändes som tack och god natt.

Hemmalaget tänkte dock inte ge upp matchen så lätt. Istället kunde Anton Blomberg serveras ett friläge av Joel Werner halvminuten senare och snajpern gjorde inget misstag med Järvinen den gången utan skickade in pucken i nätet.

Skövde spelade trots underläget en bra hockey och hemmalaget vann skottstatistiken i den andra perioden med klara 11-3. Det speglade matchbilden väldigt väl.

SIK parkerade mycket tid i anfallszon men hade svårt att komma till några klara målchanser.

Det dröjde tills klockan passerat kvarten innan David Lundmark fick en dubbelchans men det första avslutet räddade Järvinen och det andra gick en bit utanför målramen.

SIK kom dock närmre målmässigt, efter dryga 16 minuter kontrade Anton Lundmark och Kristoffer Söder mot en Karlskrona back. Lundmark spelade pucken till Söder och kapten skickade upp pucken bakom en chanslös Mika Järvinen fram till 2-4.

Skövdes momentum höll i sig perioden ut och det var betydligt närmre 3-4 än 2-5 under stora delar men pucken ville inte in.
– Andra perioden är bra, då spelar vi bra tycker jag, vi skapar mycket chanser och har mycket momentum i matchen, sa Anders Lundström.

Drömstart

I den tredje perioden gick Skövde IK hårt för att komma närmre och eventuellt nå en kvittering.

Hemmalaget fick dessutom en drömstart när Anton Blomberg styrde upp Kristoffer Söders passning i nättaket bakom Järvinen. Då hade vi spelat dryga tre minuter och SIK var tillbaka i matchen.

Tre minuter senare släcktes hoppet på nytt.

Jesper Hultberg styrde in pucken bakom Robin Wallin när Karlskrona fick sitt första egentliga anfall i den tredje akten.
– Delar av tredje är bra men det är tungt när de får 5-3 målet och där måste vi göra det bättre, ansåg Anders Lundström.

Trots målet så vägrade SIK att ge upp.

Laget krigade hårt och Alexander Henriksson var bara en ribbträff ifrån en ny reducering efter 10.32.

Dryga minuten senare fick Skövde dessutom chansen att spela med en man mer på isen efter att Sebastian Sundlöv skickat upp en puck på läktaren.

Powerplay-spelet lämnade dock en del i övrigt att önska. Skövde fick inte till det utan Karlskrona kunde försvara sig tämligen enkelt den gången.

Det var ändå hemmalaget som var närmast matchens nästa mål men när Erik Möller tog en vansinnesutvisning i offensiv zon med knappt fem minuter kvar att spela försvann chanserna till poäng.

Karlskrona spelade av tillställningen och SIK fick knappt låna pucken de sista minuterna.
– Summeringen av matchen är väl helt okej, spelmässigt är det helt okej men sen finns det en del jag hade velat göra bättre. Många jobbar hårt och vi skapar mycket chanser under matchen. Kan vi spela så här och få till försvarsspelet så tar vi poäng i en sån här match. Det är surt, de här matcherna vill man vinna när man känner att vi verkligen är med spelmässigt, avslutade Anders Lundström.

På onsdag väntar nästa match för laget, då kommer Väsby på besök till Billingehov.