Ny match efter det oplanerade uppehållet!

Efter flera framflyttade matcher som lett till ett oplanerat matchuppehåll samt ändringar i Lindlövens spelartrupp, är det äntligen dags att återse Lindlöven på isen! Lindlöven står ännu kvar som seriens enda obesegrade lag efter fyra matcher och trots månadens händelser, hoppas laget att hålla kvar vid den titeln.
– Vi hoppas att kunna hoppa upp på hästen direkt, säger David Berg.

Efter tjugo dagars matchuppehåll på grund av framflyttade matcher, så ser det äntligen ut som att Lindlöven ska få komma ut på isen igen!

Inför lördagens bortamatch står Lindlöven ännu som vårseriens enda obesegrade lag. Efter de framflyttade matcherna ligger Lindlöven efter i spelschemat och har dessutom spelat minst matcher av de tio lagen. Något som placerar laget som trea i tabellen.

Trots ett felfritt facit så är inte laget sig likt inför helgens kommande matcher om man ser till lagets lineup. Medan uppehållet höll sig så har den välkända Lindlöven-duon Joshua Karlsson och Maxim Semjonov gått vidare till HockeyAllsvenskan, där de båda kommer att spela för AIK. Även lagets finska förvärv Viljami Wacklin har lämnat laget och är tillbaka i finska Mestis-serien med Kiekko-Espoo.

Lindlöven står däremot inte spelarlöst. Förutom backen Victor Svensson från Malmö IF så återfinnes Filip Barklund i truppen. Mycket spelarändringar finns inför helgens två matcher mot Wings och Vallentuna.

Läget i laget efter de hastiga spelarändringarna? Tre ut, två nya in.
– Läget känns bra. Det är alltid roligt att få in nya grabbar i gänget, sedan är det såklart synd med tappet av Semjonov, Joshua och Viljami. Så här långt ser det däremot bra ut med de nya killarna och det kommer att vara upp till dem själva att bevisa att de platsar som ersättare för tappen. Chanserna kommer att finnas för dem, säger lagkapten David Berg.

Oplanerat uppehåll efter förra matchen, positivt trots det?
– Uppehållet har inte varit helt optimalt för vår del. Ska man dra något positivt av det så har vi faktiskt kunnat träna på bra och har dessutom tränat på hårdare för att kunna hålla oss i trim. I det stora hela har det varit väldigt olägligt med pausen, men vi hoppas att kunna hoppa upp på hästen direkt och fortsätta med samma vinnarform.

Sitter självförtroendet kvar som obesegrade i serien?
– Självklart! Det är bara upp till oss själva att visa att vi fortfarande kan vinna matcher, vi har som sagt tränat bra så det känns bra.

Tankar inför bortamötet mot Wings Arlanda?
– Det är alltid spännande att få möta Stockholmlag. Det är oftast högt tempo och fysiska matcher vilket gör det roligt. Att det är nytt motstånd för oss gör att man blir lite extra taggad.

De förlorade mot Köping senast, kan det vara en formvisare?
– Vi lägger ingen större vikt på det. Det här är en helt annan match och vi kommer att fokusera på samma spel som vi har gjort hittills. På grund av det tjugo dagars uppehållet så kommer vi nog att börja enkelt för att sedan hitta in i spelet.

Foto: Hasse Persson