SIK återigen nollade av Vimmerby

Skövde IK fick äntligen segerjubla för första gången under 2022 i fredags när laget besegrade Mariestad BoIS HC i en tuff match. Det gällde dock för laget att ladda om snabbt, redan under söndagen väntade nästa bortamatch i form av Vimmerby HC. Smålandstrippen blev dock inte en lika rolig historia.
– Vi har några målchanser men det är svårt att vinna hockeymatcher när vi inte gör några mål, konstaterade Fredrik Ljunggren.

Det var de två bottenlagen i Allettan södra som ställdes mot varandra och den första perioden blev en sömnig historia.

Målchanserna var lätträknade åt båda hållen och inget av lagen skapade egentligen någonting av värde i spel fem mot fem.

Vimmerby började dock piggt och Skövde kom knappt ur egen zon under matchens första fem minuter. Isac Andersson fick ett halvt friläge efter dryga sex minuter men då stod Robin Wallin i vägen för skytten från Lysekil.

Därefter jämnade spelet ut sig, SIK vaknade till en del men skapade i stort sett bara en enda chans. Alexander Ternblad blev frispelad framför Robin Christoffersson efter nio minuters spel men avslutet gick rakt på burväktaren.

Efter periodens powerbreak sjönk tempot ytterligare och det kändes nästan som John Blund var på besök i Vimmerby ishall.

En utvisning blev det under perioden, Alexander Ternblad drog på sig en fasthållningsutvisning och i det efterföljande powerplay-spelet täckte Jonathan Ström först ett skott men lyckades inte ta sig av isen. Det gav Vimmerby ett fint läge när det mer eller mindre blev fem mot tre och då tvingades även Robin Wallin kapitulera. Tatu Kokkola tryckte in Robin Wallins retur från Todd Winders avslut från blå och Vimmerby kunde gå till pausvila med en 1-0 ledning.
– Vimmerby börjar bättre än oss men jag tycker att vi växer in i det och tar över matchbilden men vi har svårt att få till de där riktigt farliga avsluten. Vi är inte tillräckligt aggressiva i vårt anfallsspel och det gäller både backar och forwards, vi är för passiva och snurrar en del i anfallszon men vi blir onödigt trötta istället för att ta avslut och då får vi försvara oss när vi är trötta istället, sa Fredrik Ljunggren.

Sömnpiller

Den andra perioden fortsatte på ungefär samma sätt som den första slutade. Tempofattigt, chansfattigt och känslolöst.

SIK var bättre med i den andra perioden och skapade en två mot etta efter knappt fyra minuter genom bröderna Lundmark. Storebror Davids passning kom dock någon sekund för sent till Anton och anfallet rann ut i sanden.

SIK fick två chanser i powerplay under mittperioden. Inget av dem resulterade men både gångerna visade laget upp ett kreativt powerplay-spel och för första gången på länge kändes det som att SIK hittat rätt i sitt numerära överläge, även om båda blev resultatlösa.

Hemmalaget hade en svettig chans i mittperioden. Niki Koskinen kastade in en puck framför Robin Wallin där Ludvig Vännström kom framstormande men Wallin fick ut ett benskydd och parerade.

Annars fanns det inte mycket att glädjas åt i den andra akten. Båda lagens försvarsspel tog ut varandra och inför den tredje perioden var ställningen fortsatt 1-0 till Vimmerby.
– Vi spelar 0-0 i fem mot fem och det är väl bra men vi hade behövt trycka dit någon puck i powerplay, ansåg Fredrik Ljunggren.

Sista i tom kasse

Inte heller den avslutande akten bjöd på speciellt mycket att skriva hem om.

Vimmerby fick ett två mot ett läge efter dryga två minuter men Ludvig Vännström drog pucken en bra bit över Wallins ribba den gången.

Knappt tre minuter senare fick Anton Carlsson öppet mål men prickade Wallins stolpe istället för nätmaskorna.

Bästa chansen för Skövde fick Kristoffer Söder som blev helt ren framför Christoffersson efter sju och en halv minut men Söders avslut gick rakt på burväktaren.

Med en och 43 kvar valde Skövde att ta sin timeout och plocka ut målvakten men det gick som det allt som oftast gör, Isac Andersson lyfte ut pucken ur egen zon och pucken gled hela vägen in i den tomma målburen.

2-0 till Vimmerby i bottenmötet och SIK har nu åtta poäng upp till slutspelsplats med elva omgångar kvar att spela.

På onsdag väntar ytterligare en bortamatch när laget beger sig till Hatstore Arena i Kalmar.
– Det är en sur förlust och det är tungt nu men det är bara upp på hästen igen och ta nya tag, det är inget att fundera på, avslutade en missnöjd Fredrik Ljunggren.