Uddamålsförlust i Billingehov

Efter tre raka bortamatcher så var Skövde IK under söndagen tillbaka i Billingehov. SIK kom till spel mot Hanvikens SK utan poängkungen Anton Blomberg som gjort klart med Grüner Hockey i den norska ligan. Blomberg verkade dock inte saknas nämnvärt på isen efter ett par mindre imponerande insatser.

Den första perioden i Billingehov var spelmässigt jämn, hemmalaget började bäst och skapade ett par halvchanser de första minuterna men målen uteblev.

Skövde var dessutom det laget som fick testa att spela numerärt underläge först och det klarade laget med bravur.

Jonathan Ström stod för en viktig skottäckning i inledningen av det numerära underläget och Oscar Forsmark stod för ett fenomenalt jobb över hela banan när han var på isen.

Fram till periodens powerbreak skapades inte några jätteheta målchanser och både Robin Wallin och Oscar Walldén hade det relativt lugnt mellan sina stolpar.

Efter powerbreaket hettade det dock till lite mer och efter 11.26 kom också matchens första mål.

Emil Svartbro petade in en retur i tom kasse efter att Wallin blivit överspelad och gästerna var ofina nog att ta ledningen i matchen.

Alexander Ternblad verkade inte sakna Anton Blomberg nämnvärt, han fick istället två jättechanser för hemmalaget.

Först fick han pucken till skänks när en Hanvikenback tappade pucken på en klubba men då stod Walldén för en fin plockräddning. Knappa tre minuter senare fick Ternblad nästa chans när han kom fri med Walldén men då blev han upphakad av Pelle Carlsson och fick inte iväg avslutet.

Det gav Carlsson två minuter på botbänken istället för straffslag för SIK och Hanviken kunde reda ut det numerära underläget utan några större bekymmer.
– Jag tycker att vi är ängsliga i början och gasar otroligt mycket bättre i slutet. Det är mycket som går emot idag, konstaterade Fredrik Ljunggren.

SIK kom närmre

I den andra perioden började Skövde återigen piggt, redan efter 13 sekunder fick de med sig ett powerplay och bara 50 sekunder senare fick SIK spela fem mot tre men inte heller då lyckades hemmalaget spräcka målnollan.

Skövde förde dock spelet och skapade ett par halvchanser utan att få till det där riktiga pricken över i.

Skövde fick ett boxplay efter ett mindre lyckat byte och det gick inte ens argumentera emot den utvisningen.

Skövde hade dock inga problem att klara av utvisningen och fick ett trippelläge när de väl var fulltaliga igen.

Jesper Emanuelsson, Oscar Forsmark och Adam Thilander kom nära och det kändes som att en kvittering hängde i luften.

Det dröjde dock till SIK fick till kvitteringen. I powerplay smällde Anton Lundmark in kvitteringen bakom Oscar Walldén via den bortre stolpen.

Efter kvitteringen fortsatte SIK föra spelet en stund men Hanviken stretade emot bra och tog tillbaka initiativet.

Felix Liljegren gav dessutom gästerna ledningen på nytt efter drygt 14 minuter. Liljegren tog sig in i anfallszon, höll i pucken, fick ned både Axel Abrahamsson och Robin Wallin och petade in pucken i tom kasse.

Därefter var det spel mot ett mål. Hanviken attackerade för fullt och SIK hade problem med att ens ta sig ur egen zon.

I slutskedet av perioden åkte Anton Lundmark dessutom ut för en boarding och SIK tvingades spela boxplay resterande del av perioden.

Målkavalkad

Den tredje perioden blev en målexplosion utan dess like. Efter tre mål på de inledande två perioderna rasslade det in det dubbla i den tredje akten.

Alexander Ternblad var dessutom bara centimetrar ifrån att trycka in en kvittering redan efter 50 sekunders spel när han fick öppet mål men blev trippad av en Hanvikenback.

Men istället för powerplay för Skövde så blev det powerplay för gästerna minuten senare. David Lundmark trippade en spelare i egen zon och fick sätta sig på utvisningsbänken i två minuter.

Under boxplay-spelet fick Kristoffer Söder ett friläge men blev upphakad precis när han skulle avsluta. Domaren Calle Eriksson-Lilja valde dock att fria i den situationen och efter det så höll matchen mer eller mindre på att spåra ur.

Jonathan Ström och Oskar Ståhl hade en uppgörelse framför Walldéns kasse och domartrion tappade matchen fullständigt.

Med knappa tio sekunder kvar på Lundmarks utvisning kunde Dennis Nordström skicka in 1-3 från backplats bakom en skymd Robin Wallin och det kändes som matchen höll på att rinna hemmalaget ur näven.

Än värre blev det dryga tre minuter senare när Christian Olsson skickade in ett friläge bakom Robin Wallin och det såg ut som rullgardin ned.
– Jag tror, så här i efterhand att vi kanske insåg att det var en väldigt viktig match för oss och att vi kanske inte vågade släppa loss förrän det hade gått lite långt. Sen tycker jag inte att 4-1 speglar matchen, sa Fredrik Ljunggren.

Men målet tände hemmalaget ordentligt. SIK trampade gasen i botten och när David Lundmark sprätte upp pucken i krysset bakom Walldén fick SIK luft under vingarna på nytt.

23 sekunder senare small det till igen. Anton Sundin smällde in sitt första mål i SIK tröjan fram till 3-4 och matchen levde i allra högsta grad.

Åtminstone knappt två minuter. Sedan avgjorde domartrion matchen. Christian Olsson cross-checkade en Skövdespelare vid Wallins vänstra stolpe och kunde därefter trycka in 3-5. Ett mål som blev högst omdiskuterat och som SIK:s tränare hade en åsikt om och domartrion en annan.
– De trycker vår kille bakom målet och sedan trycker samma kille in pucken så det är klart att den är matchavgörande, sa Fredrik Ljunggren.

Skövde försökte dock att komma tillbaka på nytt men att lämna handicap till motståndarna fungerar bara ibland.

Med två minuter kvar plockade SIK ut Wallin för en extra anfallare och precis som i Kalmar i onsdags lyckades laget göra mål i sex mot fem spelet. Anton Lundmark tryckte in en retur från Walldén men tiden var för knapp.

SIK fick lämna isen utan poäng och har nu nio poäng och ett antal plusmål upp till Hanviken och Vimmerby som ligger precis framför i tabellen.
– Det är otroligt surt, jag tycker att vi kanske inte ger oss själva chansen hela matchen utan vi tävlar i omgångar och är lite passiva ibland. Jag tycker att hade vi kört som vi gör i sista perioden lite oftare så hade vi inte behövt sätta oss i den här situationen, sa Fredrik Ljunggren.

På onsdag väntar den första av två bortamatcher den kommande veckan när laget beger sig till Stockholm för match mot Huddinge.