Deadline day och truppförändringar

Det svenska nationella transferfönstret stängde 23.59 natten till onsdagen och det var febril rörelse på hockeymarknaden hela vägen fram, då många klubbar var ute och letade värvningar inför slutspurten på en väldigt begränsad marknad.

Skövde IK meddelar att man gjort följande förändringar:

Som tidigare både SLA och andra medier skrivit försvinner Anton Blomberg till Grüner i Norge. Klubbarna kom överens i helgen, och övergången gick igenom och blev klar på tisdag morgon.

Jonathan Ström lämnar SIK efter nästan tre säsonger och flyttar hemåt till Värmland och förstärker Forshaga resterande delen av säsongen.

-Bägge spelarna har visat en stor vilja att få komma till de miljöer de nu befinner sig i, och efter att vi diskuterat med klubbarna har vi kommit överens om flyttar på bägge spelarna. Det är två bra killar och Ström har varit här i tre säsonger snart och krigat, så vi kan bara önska lycka till i framtiden, säger Anders Lundström i en kommentar till hemsidan.

Vidare meddelar han att man också satt upp Hugo Fagerblom som namngiven målvakt mot sin moderklubb Borås, vilket innebär att han under våren kommer kunna spela matcher får bägge klubbarna vid behov.

-Hugo är hos oss givetvis, men Borås har fått en skada på sin ena målvakt som är lite osäker för våren. Så vi har låtit Hugo namnges mot laget så han eventuellt kan förstärka vid matcher om det krisar här senare. Hugo pluggar dessutom i Borås så det passar ju bra, fortsätter Lundström

På frågan om spelare in svarar Anders:

-Vi fick ett par spelare till oss under de sista dagarna som kunde varit lite intressanta, men marknaden har som alla säger varit otroligt begränsad. Och inget har varit av den digniteten att vi kände att det var läge för att plocka in något av det i nuläget.

Vi har ju en utsatt position i tabellen i en positiv serie där ingen riskera att trilla ur, vilket gör att vi självklart mer blir ett mål att handla ifrån istället för till. Vi är 12 forwards och 8 backar i truppen för tillfället som kommer ge allt de har sista delen på säsongen, och kommer låta några av våra yngre hungriga grabbar visa vad de går för istället för att plocka in spelare i detta läget. Jag är mer nöjd med att vi fått behålla flera av våra spelare som klubbar ringt och försökt få loss in för slutet.