Förnedrade och nollade för sjätte gången i Allettan

Skövde IK behöver i praktiken vinna samtliga matcher som är kvar i årets Alletta om laget ska lyckas att ta sig till ett efterlängtat slutspel. Första uppgiften på den listan innebar bortamatch mot Karlskrona HK i NKT Arena. Men det blev ingen rolig lördagskväll för Skövde, istället fick laget lämna isen mållösa för sjätte gången denna Alletta.
– Prestationen är inte tillräcklig för att vi ska störa Karlskrona idag och det är något vi måste hitta tillbaka till, konstaterade Fredrik Ljunggren.

Det började oerhört tungt för Skövdes del.

Laget var förvisso med från start i matchen och det dröjde hela 6.17 innan matchens första avblåsning kom.

Fram till periodens powerbreak styrde hemmalaget matchbilden och skapade en del halvchanser men hade svårt att komma in på kassen då SIK försvarade sig väl.

Efter det 70 sekunder långa avbrottet var det dock bara hemmalaget på isen. Skövde hade stora problem att ens ta sig ur egen zon och när perioden var färdigspelad var skottstatistiken 20-5 till Karlskrona.

Gästerna från Skaraborg fick ett enda halvfarligt läge under akten, Anton Lundmark fick en gratischans men avslutet gick en bra bit utanför målramen den gången och bara några minuter senare kom istället ledningsmålet för Karlskrona.

Martin Fransson smällde in ett backskott bakom en skymd Robin Wallin efter att KHK fått fast Skövde på nytt.

Mindre än minuten senare fick Karlskrona sitt första powerplay i matchen och då kunde Hugo Pettersson öka på ledningen med ett vackert dragskott i bortre krysset. Sägas ska att Karlskronas powerplay var riktigt giftigt och hemmalaget hade flera farliga möjligheter innan målet kom.

Dryga två minuter senare small det till igen. Micke Saari styrde in Filip Forsmarks isare och pucken smet in mellan benen på Robin Wallin.
– Vi är inte så bra som vi behöver vara idag. Det här är en prestation som jag inte alls är nöjd med, sa Fredrik Ljunggren efter matchen.

Siffrorna kunde varit större

I den andra akten gick Karlskrona på knock direkt. KHK satte högsta fart direkt och efter knappt två minuter ökade Hugo Pettersson på till 4-0 när han utnyttjade en sargretur.

Matchbilden ändrade sig en aning därefter då Karlskrona bevakade sin ledning och alltid hade med sig samtliga spelare hem när SIK väl fick låna pucken.

Hemmalagets Niklas Johansson fick ett friläge efter dryga tre minuter men han fick inte träff på pucken.

Skövdes bästa läge i perioden kom efter drygt nio minuter när Anton Lundmark tog sig fram på högerkanten och avlossade ett skott som Mika Järvinen lämnade retur på. Den högg Joel Werner på men då hann ett försvarande ben emellan för att stoppa skottförsöket och SIK hade svårt att komma till de där klara målchanserna.

Det såg inte bra ut för Skövdes del och det kändes betydligt närmre 5-0 än 4-1 om man ska vara helt ärlig.

Efter drygt elva minuter fick hemmalagets Jacob Grönhagen även han ett friläge, trots att samtliga SIK-spelare befann sig i egen zon men Robin Wallin höll nere siffrorna.
– Vi jobbar inte tillsammans utan det blir lite mycket jobb en och en, alla försöker naturligtvis men vi får lite långa byten och glapp i formationerna på grund av det och jobbar inte på det sättet vi behöver, ansåg Fredrik Ljunggren.

Skämssiffror

Skövde försökte ändå inledningsvis i den tredje akten.

SIK åkte mer skridskor och fortsatte skapa lite halvchanser och fick med sig sitt första powerplay efter knappt fyra minuter men de farliga chanserna fortsatte utebli.

Anton Lundmark fick ett fint läge efter dryga sex minuter men valde att försöka dra en back istället för att gå direkt på avslut och blev tämligen enkelt avväpnad den gången.

Minuten senare var det storebror David Lundmark som fick ett friläge men då hann en Karlskronaklubba emellan och störa tillräckligt mycket för att det skulle bli något mål för Skövde.

Då tog hemmalaget sin timeout, Eric Karlsson var inte nöjd med hur Karlskrona agerade just då och deras timeout föll väl ut.

För efter spelavbrottet var det inget snack. Hugo Pettersson fixade sitt tredje mål för kvällen när han skickade in en retur bakom Wallin under en avvaktande utvisning och det var definitivt rullgardin ned för SIK.
– Vi skapar en del chanser men vi gör inte mål på dem och det är väl så det har sett ut det senaste. Sen rinner det i väg på slutet, sa Fredrik Ljunggren.

Skövde fick sitt andra powerplay efter 13 minuters spel men inte heller då lyckades gästerna överlista Mika Järvinen, istället slarvades det alldeles för mycket i passningsspelet och Karlskrona kunde försvara sig hur enkelt som helst.

Med knappt två minuter kvar att spela small det på nytt. Oscar Gustafsson fick stå helt ensam och kunde trycka in pucken bakom en uppgiven Robin Wallin.

När SIK sedan fick ytterligare en avvaktande utvisning kom även 7-0. Ludvig Markman fick ett fint inspel från Jacob Grönhagen och rakade in pucken bakom Wallin som såg allt annat än nöjd ut med sitt försvar denna kvällen.

7-0 till Karlskrona och SIK har verkligen något att fundera på inför framtiden. Sju matcher återstår av Allettan, seger är ett måste i samtliga om laget ens ska ha en teoretisk chans att nå slutspel.

Kommande vecka väntar tre matcher för Skövde, Dalen hemma, Väsby hemma och Nybro borta.
– Jag tycker vi har tappat lite i prestation senaste veckan och idag tappade vi ännu mer så det är något vi verkligen måste hitta tillbaka till inför den kommande veckan när det är tre matcher, avslutade en mycket missnöjd Fredrik Ljunggren.