SIK dominerade – fick nöja sig med straffvinst

De dryga 400 som tagit sig till Billingehov under onsdagskvällen hade kunnat förvänta sig ett Skövde IK med stukat självförtroende, istället fick de se ett lag som krigade för varandra och spelade något av den bästa hockeyn laget presterat på hela säsongen när HC Dalen var på besök.
– Vi steppar tillbaka ordentligt från senaste matchen och håller ihop det över 65 minuter, konstaterade Fredrik Ljunggren efter straffsegern.

Matchen hann knappt börja innan Dalen fått sin första målchans i matchen, redan efter 14 sekunder tvingades SIK till en icing efter att Adam Hirsch och Jesper Thörnberg fått varsin målchans mot Hugo Fagerblom. Burväktaren stod dock pall den gången.
Efter den inledande pressen ändrades matchbilden fullständigt. SIK pressade på rejält och stora stunder var det spel mot ett mål.
Kristoffer Söder fick både en, två och tre chanser men lyckades inte överlista Hampus Hedman.
Inte heller någon av bröderna Lundmark hittade nätet under den första akten.
De tre var långt ifrån ensamma att bränna målchanser i första perioden. Även Alexander Ternblad och namnen Henriksson brände något läge och William Frödelius styrde ett skott från Max Kardevall utanför målramen.
Gästerna fick slå iväg icing-puck efter icing-puck för att undvika att släppa in en puck.
Dalen skapade i praktiken ingenting under den första perioden och hur sekretariatet kom fram till skottstatistiken 8-7 är en rejäl gåta.
Bortsett från chanserna i första bytet hade Dalen en målchans. Adam Hirsch åkte ikapp en puck bakom offensiv kasse, spelade in pucken vid Fagerbloms första stolpe och Jesper Thörnberg tryckte upp pucken i nätet.
– Vi blir inte så påverkade av motståndarna på isen oavsett vad som händer, konstaterade Fredrik Ljunggren.

Spel mot ett mål

I den andra akten startade gästerna återigen bäst men SIK åt sig in i det på nytt.
Dalen pressade på en hel del under inledningen och fick en het målchans efter drygt fem minuter när Hugo Rostedt och Felix Wermelin kom två mot en, Rostedt valde att ta avslut själv och Hugo Fagerblom stod för en fin stöträddning.
Ett par minuter senare stod David Lundmark för ett monsterbyte när han täckte skott två gånger om och visade ett stort krigarhjärta för den fåtaliga publiken. Att Skövde-publiken tycks ha givit upp säsongen visar exakt hur många medgångssupporters som faktiskt brukar gå på matcherna när det går bra för laget.
– Även om det inte är många på läktarna idag så är väldigt roligt att publiken visar uppskattning över de killarna som är kvar här och krigar för klubben, sa Fredrik Ljunggren.
I matchen tog SIK över allt mer och David Lundmark var en stor anledning till det. Efter knappt elva minuter var han bara ett par centimeter från att kvittera när han styrde Joel Werners skott i Hedmans kryssribba. Lundmark skulle dock revanschera sig.
För när SIK fick chansen att spela fem mot tre var det nämnde Lundmark som tryckte in kvitteringen.
Anton Lundmark sköt, Alexander Ternblad tog första returen och David Lundmark rakade in retur nummer två i tom kasse.
57 sekunder senare hade Skövde vänt på steken.
Alexander Henriksson tog sig in i anfallszon, passerade förlängda mållinjen och spelade in pucken till Oscar Forsmark som skickade in pucken mellan Hedmans arm och kropp.
Med två minuter kvar av mellanakten fick Axel Abrahamsson ett friläge efter en fin brytning av Max Kardevall men Hedman lyckades parera den gången.
– Vi har pratat mycket om varför vi spelar hockey just nu och det är för att det är det roligaste som finns. Vi hade väl bestämt oss inför och pratat ganska mycket om att inte fokusera på det negativa som händer på isen utan fortsätta ha fokus i byte efter byte, sa Fredrik Ljunggren.

Fortsatt SIK-dominans

I den tredje akten var det istället hemmalaget som började bäst och Jesper Emanuelsson var ytterst nära att öka på SIK:s ledning efter knappa två minuter. Emanuelsson hämtade upp pucken i egen zon, tog sig hela vägen in i anfallszon och hade det inte varit för Hampus Hedman så hade den tekniske ytterforwarden stått för säsongens mål.
Skövde förde spelet i perioden och Dalen hade svårt att komma till några chanser alls, hemmalaget vann skottstatistiken med klara 13-3 och det speglade definitivt matchbilden.
Men när båda lagen hade varsin spelare utvisad lyckades Jaeden Martin hitta en lucka mellan Hugo Fagerbloms benskydd och matchen var kvitterad.
Knappast rättvist men det är sällan hockey är just det.
SIK gick ändå för det på slutet och skapade en hel del halvchanser utan att riktigt få till det där sista lilla som krävdes.
Istället gick matchen till förlängning och även där var det hemmalaget som var närmast ett segermål.
Bästa chansen av de alla fick Kristoffer Söder som fick ett friläge men kaptenen blev ikapp åkt och fick inte iväg något avslut mot Hedman.
– Stundtals spelar vi bra och fyndig hockey, ansåg Fredrik Ljunggren.

Därmed gick matchen till straffar och även där var det hemmalaget som dominerade.
Jesper Emanuelsson och Alexander Henriksson hittade samma maska invid Hedmans högra stolpe samtidigt som Hugo Fagerblom stängde igen butiken för Jesper Thörnberg och Erik Thorwalls.
Bonuspoängen därmed till Skövde och SIK har fortsatt tolv poäng upp till den där åttonde platsen med sex matcher kvar att spela.
Närmast väntar hemmamatch mot Väsby på fredag kväll innan Nybro väntar borta på söndag.
– När vi presterar så här är det roligt och det är skönt att matcherna kommer tätt, avslutade en nöjd Fredrik Ljunggren.