Hedersam förlust i gratismatchen

Fredagskväll och gratismatch i Billingehov. Skövde IK jagade det sista lilla halmstrået som fanns inför matchen med Väsby IK HK men trots en hyfsad prestation så lyckades inte SIK återupprepa spelet från onsdagens segermatch mot HC Dalen.
Istället fick laget lämna isen utan poäng och en ny hedersam förlust.

Skövde IK hade det tufft under den inledande perioden mot ett fartfyllt Väsby. Gästerna snurrade friskt i anfallszon och SIK fick rikta in sig på försvarsspel.
Alexander Henriksson var minst sagt het under kvällen och var inblandad i väldigt mycket.
Efter dryga fyra minuter tvingades han dock vila i två minuter. Efter lite handgemäng vid Väsbys bås valde domare Filip Granrud att visa ut Skövdes nummer 16 för roughing.
Hemmalagets boxplay var dock riktigt bra och spelare stod i vägen flera gånger om för skotten utifrån.
Men dryga halvminuten efter att SIK blivit fulltaligt kom gästernas ledningsmål. Henrik Rommel kunde raka in pucken i ett tomt mål efter att Robin Wallin tappat pucken utan sin egen vetskap.
Skövde jobbade sig dock in i matchen och jämnade ut spelet ordentligt.
Väsby hade svårt att komma till några klara målchanser men höll på att dubbla sin ledning när Wallin återigen gjorde en missbedömning och tappade en puck framför sig. Den gången var dock försvarsspelare först och rensade undan.
SIK skapade egentligen ingenting förrän den sista minuten då både Max Kardevall och Axel Abrahamsson avlossade tunga skott. Det första gick i magen på August Hedlund och det andra prickade burväktarens högra stolpe. På returen höll sig William Frödelius framme och tryckte in kvitteringen bakom en chanslös Hedlund.
– De är bättre än oss i första, de har mycket puck och är spelförande men de har inte mycket målchanser. Sen blir vi för ihåliga och när vi har pucken så ger vi bort den, sa Fredrik Ljunggren.

Kandidater till årets mål

I den andra perioden var det verkligen öppna spjäll. Alexander Henriksson inledde perioden med en kandidat till årets mål. Henriksson hämtade puck i egen zon, transporterade den genom mittzon och klämde sig emellan två försvarare innan han pricksköt 2-1 mellan benen på Hedlund.
Skövde förde spelet de inledande minuterna men när Samuel Gustafsson visades ut, helt felaktigt för en slashing kom kvitteringen.
Elias Lindström skickade iväg ett skott mot mål och Victor Andersson styrde in pucken mellan benen på Wallin.
Mindre än minuten senare hade gästerna dessutom tagit ledningen på nytt. Lucas Feuk fick ta sig in omarkerad i anfallszon och drog iväg ett hårt handledsskott som Wallin var chanslös på.
Målet förargade Max Kardevall. Backen måste tittat på ett antal klipp med hårdskjutande backar för Kardevall tog tag i pucken i egen zon, tog sig till offensiv blå och bombade in kvitteringen till 3-3.
Skövde fick sitt första powerplay i matchen efter drygt elva minuter men trots ett bra tryck och ett frejdigt anfallsspel lyckades Väsby och Hedlund freda sitt nät.
Men istället för 4-3 kom 3-4 när Henrik Rommel fick slå in en retur bakom Wallin.
Samtidigt som periodsignalen ljöd fick Väsby sin andra utvisning i matchen och SIK fick inleda den tredje akten i powerplay.
– I andra tappar vi i hemgångar, vi pratar om hur vi ska agera backar och forwards och vi synkar inte alls, ansåg Fredrik Ljunggren.

Stolpträff för Frödelius

Det numerära överläget var dock inte SIK:s bästa den här säsongen.
Det dröjde fem minuter innan Skövde fick en riktigt het målchans och då var det, föga förvånande, Alexander Henriksson som var på väg igenom på nytt men den gången fick han inte till avslutet.
Väsby var inte ofarliga i sina omställningar, Carl Wassenius prickade stolpen efter sex minuter men det var i stort sett det enda gästerna hade.
Skövde skapade de hetaste chanserna i perioden och Erik Möller blev spåren efter drygt åtta minuter, enda problemet den gången var att han höll i pucken för länge innan han avslutade och Hedlund hann tillbaka i position.
William Frödelius kom närmre efter drygt elva men då var Hedlunds stolpe i vägen istället.
Med två och 15 kvar att spela tog SIK timeout och plockade ut Wallin men någon kvittering kom aldrig.
Väsby höll undan och fick med sig samtliga poäng från Billingehov.
– Jag tycker inte att vi är tillräckligt noggranna och arbetar efter de grunderna vi har satt upp. Vi faller på saker som vi pratat om alldeles för ofta. Vi spelar fast oss för mycket och vi är för slarviga i våra hemgångar, det gör att de vinner matchen, konstaterade Fredrik Ljunggren besviket.
På söndag väntar nästa match när SIK tar sig an Nybro på bortais.

//Kristoffer Bennemyr