Ointresserat SIK nollade ytterligare en gång

Nej den här Allettan Södra vill nog de flesta inom Skövde IK glömma. Skövde IK har haft förtvivlat svårt att göra mål och bevisade det ytterligare en gång under onsdagskvällen.
Laget bjöd inte upp till något större motstånd för Kalmar HC som kunde plocka med sig tre lättförtjänta poäng hem i bussen.
– Det är en match som vi inte vill ska se ut på det här sättet och det hoppas jag att det inte gör någon mer gång, sa Fredrik Ljunggren efter slutsignal.

Skövde IK hade en extremt tuff förstaperiod hemma mot Kalmar.
Det dröjde nio minuter innan SIK ens hade fått iväg sitt första skott på mål..
Då hade Kalmar redan haft ett par dunderlägen att ta ledningen och på den andra kom målet.
Matias Varttinen fick ett friläge redan efter 50 sekunder men den gången stod Robin Wallin emot.
Det gjorde han inte när Kalmar spelade powerplay.
Jesper Sellin fick stå helt omarkerad och kunde prickskjuta in 0-1 bakom Wallin efter 5.59.
Fram till periodens powerbreak var det ändå hyfsat jämt spelmässigt. Det var det inte efter avbrottet.
Direkt efter tekningen small det. Eric Israel drog iväg en handledare som inte såg otagbar ut för Wallin och den vill han säkerligen ha tillbaka.
Tolv sekunder senare var det dags på nytt. Viktor Laz kastade iväg ett halvfjuttigt avslut och Robin Wallin stod för en tavla lik Leonardo Da Vinci.
Då räknade nog många med ett målvaktsbyte i hemmalaget men Wallin stod kvar och fick skyffla ut ytterligare en puck innan periodvilan kom.
Matias Varttinen styrde in Eric Israels backskott och det var fullständigt nattsvart för SIK.
Kalmar hade dessutom bud på fler mål i första akten, Libelin Bäckström fick ett fritt skottläge som Wallin täckte undan och med knappa minuten kvar var det Wallins högra stolpe som höll nere siffrorna.
– Jag tycker hela första perioden är likadan, skillnaden är att de får utdelning efter ett tag. Vi är väldigt energilösa, har tomma blickar och uppträder oinspirerat och ointresserat. Det ser ut som vi bara åker av tid och inte är intresserade av att göra så mycket åt saken egentligen så jag är jättebesviken på första perioden. Det enda som är positivt är att vi stoppar blödningen, att det inte fortsätter på samma sätt. Men oavsett tabelläge och vad matchen gäller så får det inte se ut på det här sättet, sa Fredrik Ljunggren.

Werner tvingades utgå

I den andra akten började Skövde bättre och skapade en del halvchanser i powerplay efter att Carl Sjöberg sänkt Joel Werner med en huvudtackling.
Men även om Skövde spelade bra inledningsvis i det numerära överläget så lyckades de inte spräcka Antti Karjalainens nolla.
Anton Lundmark, Alexander Henriksson och Max Kardevall var närmst men Karjalainen var omutbar.
Inte heller när Alexander Ternblad tog sig fram så sprack nollan, då var det dock målramen som stod i vägen istället.
I slutskedet av femminutersutvisningen tvingades Axel Abrahamsson ta till oschyssta medel för att stoppa ett friläge för Varttinen och det blev spel fyra mot fyra.
Där skapade gästerna det bästa men Wallin höll nere siffrorna för Skövdes del.
SIK:s nästa ordentliga målchans kom först efter dryga tio minuter när Anton Lundmark fick ett friläge men hans avslut gick en dryg meter ovanför Karjalainens ribba.
Kalmar var dock inte nöjda. Först prickade Filip Nordström Wallins stolpe och knappa minuten senare var ledningen utökad till 0-5 genom Victor Laz som fick stå helt omarkerad framför Wallin och slå in en passning från Sebastian Ottosson.
-Vi kommer ut med energi och skapar lite smått i den femman vi får med oss men det räcker inte, konstaterade Fredrik Ljunggren.

Kardevall visade inställning

I den tredje perioden var Skövde tvungna att satsa allt framåt om de ville ha någon chans att komma tillbaka i matchen.
David Lundmark fick en perfekt möjlighet att spräcka nollan efter knappt två minuter när han fick en puck till skänks. Problemet var bara att avslutet var för dåligt för att gå in bakom Karjalainen.
Inte heller Kristoffer Söder lyckades spräcka målnollan när han försökte styra in en puck.
Nej det största jublet från läktarna fick nog Max Kardevall när han och Libelin Bäckström hade en privat uppgörelse. Den fighten slutade oavgjort men Kardevall fick applåder från hemmapubliken för att faktiskt ha visat lite jävlar anamma när de flesta andra i laget åkte runt och funderade på semesterresor eller kriget i Ukraina.
Matchen slutade 0-5 och Skövde blev för åttonde (!) gången i Allettan nollade.
Tre matcher återstår innan säsongen är till ända och förhoppningsvis bjuds Skövdepubliken på åtminstone några bra avslutande prestationer. Närmast står Hanviken på bortais på schemat på söndag.
– Någonstans måste det komma inifrån, det är svårt för oss ledare att berätta för spelarna att de ska vara motiverade, det måste komma inifrån, avslutade en missnöjd Fredrik Ljunggren.

//Kristoffer Bennemyr