Hockeyettan-experten Mikael Mjörnberg listar tio lag som han tror har störst chans att gå upp i HockeyAllsvenskan. FOTO: LEIF HELLERIN/MARIA PAULSSON/FLYWOOD STUDIOS

Experten: De har störst chans att gå upp * Listar 10 hetaste lagen * ”Givna favoriten” * ”De är på riktigt”

Alla lag som går in i slutspelet bär på samma dröm.

Bara ett kommer lyckas.

Bara ett når allsvenskan i vår.

Vilket?

Hockeyettan-experten Mikael Mjörnberg listar de tio hetaste lagen i ett tips i Sportbladet.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Coola matchklipp * Listor och ligor

 

Det börjar närma sig nu.

De fyra serierna är inne i slutspurten och det är en intensiv jakt på play off och tabellplaceringar för att skaffa sig att bra läge inför vårens absoluta höjdpunkt.

Slutspelet.

Det smygstartar med ett play in 15 mars och veckan därpå — tisdag 22 mars – brakar det loss på allvar med de första kvartsfinalerna.

Sen rullar det på med matcher var och varannan dag innan kvalserien, med sex lag, startar 6 april.

Vilka har störst chans att gå upp?

Mikael Mjörnberg, Hockeyettan-expert i tiotalet år, har gjort en

-de-gar-upp-i-hockeyallsvenskan">ranking i Sportbladet (publicerad 23 februari) där han listar de tio lag som han han tror han störst chans att nå drömmen – en plats i Hockeyallsvenskan 22/23.

Här är hans ranking just nu (med utdrag av kommentarerna på de tre lagen i topp):

10) Visby Roma

9) Boden

8) Kalmar

7) HC Dalen

6) Mariestad

5) Väsby

4) Östersund

3) Karlskrona

”Fjolårets missräkning med missat slutspel kom med många lärdomar och årets lag är byggt på karaktär, med spelare som är beredda att göra det där lilla extra. Årets KHK är på riktigt och känslan är att vi inte sett i närheten av det bästa de har att komma med än”.

2) Nybro

”Med hockeyettans förmodligen bästa målvaktspar (Robin Johansson och Pontus Eltonius är två toppmålvakter som turats om att stå i vinter) och en trygg backsida behöver fansen aldrig oroa sig. Allt hänger på om offensiven kan bära laget och där har klubbledningen gjort smarta transferdrag och förstärkt truppen under säsongens gång. Det ska mycket till för att det här inte ska räcka långt”.

1) Hudiksvall

”Att laget utklassar Allettan norra är ingen slump. Det är resultatet av en klubb som jobbat rätt så väl vid sidan som på isen. Till skillnad från många av sina tilltänkta toppkollegor dippar de väldigt sällan. Hudiksvall är Hockeyettans bästa lag och den givna favoriten att ta klivet upp i Hockeyallsvenskan till våren”.

LÄS HELA TIPSET MED KOMMENTARER & MOTIVERINGAR OM ALLA LAGEN HÄR (PLUS-INLÅST)

Ligans bästa fans – experten listar: ”Det smattrade på rätt bra med kommentarer från alla möjliga håll”