Super weekend i ATG Hockeyettan Norra Vår som skall avgöras i Västernorrland med match mot Örnsköldsvik och Sundsvall.

* Vi måste snäppa upp oss ett antal hack efter den dåliga insatsen mot Köping till de avslutande matcherna * Ska vi se upp för Jeremias Lindewall i Örnsköldsvik! * Var det ett tillfälligt hack i skivan för formstarka Sundsvall i mötet mot Enköping? *

Matchen mot Köping blev inte som det var planerat efter en rakt igenom dålig insats i 60 minuter. Att vi sedan saknade 6 spelare sjuka i covid är ingen bortförklaring. Det var tafatt och öppet bakåt i många situationer vilket gjorde det enkelt för Köping. Vi hade våra chanser men pucken ville inte in bakom en bra spelande keeper i Jonas Eneroth, 38-22 i skott till vår fördel men det hjälpte ju föga. Köping har kvar att möta Kiruna borta på fredag och avslutar med ännu en bortamatch mot seriesegrarna Lindlöven på söndag. De måste vinna minst en av matcherna för att inte hamna på plats 7 eller 8.

Örnsköldsvik har fått upp ångan efter segern senast mot Enköping, var nära att ta poäng mot Tegs SK och hade vinster dessförinnan mot Kiruna och Köping i slaget om platserna 7-8 som innebär negativt kval. Jeremias Lindewall har gjort 8 p på de senaste 5 matcherna och är en del av deras framgång. Just nu ligger man på 8:e plats med 21 poäng, 3 poäng upp till Enköping på 6:e plats som har endast en match kvar att spela mot Tegs SK och det vilar tungt på Örnsköldsvik som behöver ta alla 6 poängen för att ha Enköping bakom sig samt målskillnad som kan bli det verkliga avgörandet.

Vad gäller Sundsvall så har laget fått upp farten rejält och deras formkurva är just nu plats 2 i tabellen, efter Lindlöven. Så mycket står på spel för Sundsvall sett över hela säsongen. De var lite tippade att ta sig till Allettan men lyckades sämre i grundserien än den målsättning som man satt upp och hamnade i djup brygga efter sju spelade omgångar i Norra vår Ettan med endast en seger, i premiären mot just oss, för att sedan ha sex raka torsk innan det vände i vinsten mot Tegs SK den 6: e februari för att sedan ha 7 raka segrar men förlust senast med 3-0 mot Enköping.

Fortsatt är läget prekärt, Sundsvalls plan måste vara att vinna bägge sina avslutande matcher för att helt undvika att hamna på plats 7-8. Ingen av lagen runt streck striden neråt har något i egna händer utan man är helt beroende av sitt och andra resultat. Ingen av lagen på plats 5-8 i den nuvarande tabellen möter varandra i de avgörande matcherna.

Du ser våra matcher på följande länkar:

Örnsköldsviks HF-Vallentuna Hockey

https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-ornskoldsvik-hf-vallentuna-hf-3gutd

IF Sundsvall-Vallentuna Hockey

https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-if-sundsvall-vallentuna-hf-ru9zoi