Hur illa skadad är Kalmar poängspruta Jesper Sellin? Här leds han ut i matchen mot Nybro. FOTO: LEIF HELLERIN

Kalmar väntar på Sellins skadedom: ”Vet att det är en knäskada”

Kalmar HC håller andan.

Hur illa skadad är toppforwarden Jesper Sellin?

– Vi vet inte, vi kan bara hoppas att han kan spela mer i vår, säger sportchefen Daniel Stolt.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Coola matchklipp * Listor och ligor

 

Jesper Sellin, 27, har varit ett stort utropstecken i Kalmar HC i södra Allettan.

Forwarden, inne på sin fjärde säsong i klubben, har gjort 22 poäng (13+9) på 22 matcher och verkligen växlat upp efter en lite trögare höst.

Men nu är han skadad – och ett frågetecken inför fortsättningen av vårens jakt på en lång säsong.

Det var i fredagens derby mot Nybro – som Kalmar vann efter en ny, stark insats – som Sellin tacklades in i sargen och smällen blev hård.

Forwarden blev liggande på isen en stund innan han fick hjälp in i omklädningsrummet med tydliga smärtor i benet.

– Någon smäll har jag fått, men jag vet inte vad. Det är någonting i benet som inte känns bra, sa han till Barometern i fredags.

Han stod förstås över söndagens match mot Karlskrona (ny seger, 6–1), spelar inte heller onsdagens match och har fortfarande inte fått nån dom av läkarna.

– Nej, vi vet att det är en knäskada, men vi har inte fått några definitiva svar om hur illa det är.  Vi inväntar ett besked efter magnetröntgen, säger sportchefen Daniel Stolt till hockeyettan.se.

* Hur mår han?

– Vi är försiktigt optimistiska. Det har blivit lite bättre dag för dag. Han kommer i alla fall inte spela den här veckan, det kan jag säga. Men vi hoppas förstås att han kan vara med när slutspelet börjar. 

Kalmar har haft en osannolik otur med skador under i stort sett hela säsongen och när det var som värst saknades tio (!) spelare i en match.

– Det är helt sinnessjukt, man kan nästan bara garva åt det. I snitt har vi väl haft fem gubbar borta hela Allettan, skulle jag tro. 

Daniel Stolt skrattar:

– Men det har ju inte varit några större problem att ta ut laget. Vi har spelat de som varit friska och hela.

* Och ändå är ni med i toppen?

– Ja, det är verkligen starkt gjort. De som spelat har gjort det grymt bra. Får vi bara tillbaka lite fler spelare tror jag nog vi kan göra ett bra play off. 

***

Mer skadebekymmer för Kalmar:

Forwarden Linus Dahlstedt, 26, fjolårets interna poängkung som tvingades till en ny operation i höstas men drömde om en comeback i vår, verkar nu ge upp säsongen.

– Statusen för mig är inte så ljus om jag ska vara ärlig och det lutar mer åt att jag får förbereda mig för nästa säsong, säger Linus Dahlstedt till Barometern.

Han har fortfarande problem med den skadade handen – och fruktar till och med att hela karriären är i fara.

– Tanken har slagit mig. I julas var det bara att försöka komma tillbaka till det här året. När det blir ett bakslag med handen så får man en tankeställare vad som är värt och vad som inte är värt. Jag vill få en hel hand i framtiden så det får ta den tid det här tar, säger han till Barometern.

Text: PeO Larsson

LEDS AV ISEN EFTER TACKLINGEN – SE KLIPP HÄR

ATG ALLETTAN SÖDRA 9 MARS:

Dalen-Kalmar 1–2

Mariestad-Väsby 6–3

Skövde-Huddinge 2–4

AKTUELL TABELL – KLICKA HÄR!

Inside Kalmar HC – poängkungen öppnar upp om sina lagkamrater: “Gillar att leka Gretzky”