Onödig förlust mot Huddinge

Näst sista matchen för säsongen innebar hemmamatch mot ett Playoff-jagande Huddinge IK och det blev en match där båda lagen blandade och gav men där gästerna till slut kunde stå som segrare.

Den första akten i Billingehov var spelmässigt jämn där Huddinge hade mest puck men där hemmalaget fortsatte spela ett solitt försvarsspel likt senast.

De där jätteheta målchanserna lös med sin frånvaro inledningsvis.

Huddinge fick matchens första powerplay men Skövde spelade bra och höll Huddinge på utsidan.

Skövde hade även de svårt att skapa några heta chanser men var istället effektiva när lägena dök upp.

När SIK fick till en spelvändning kom dessutom ledningsmålet.

Erik Dahné hittade Jesper Erlandssons klubba och yttern behövde bara sätta dit klubban för att ge SIK ledningen.

Efter periodens powerbreak gasade Huddinge på mer och skapade i varje fall ett par halvchanser.

Bland annat ett friläge som Viktor Bolinder lyckades avstyra med sin klubba.

När SIK fick sitt första powerplay i matchen så var Max Kardevall bara en stolpträff ifrån att utöka ledningen men målramen vann den matchen.

Men innan perioden var till ända skulle gästerna få in en kvittering.

Fabian Lundh sköt ett skott som Hugo Fagerblom tvingades släppa retur på och när hans försvarare inte fick undan pucken kunde Sebastian Frantz raka in pucken i öppen bur.

– Vi slarvar lite mycket i första perioden, annars tycker jag vi spelar ett bra försvarsspel stora delar av matchen, sa Fredrik Ljunggren.

På väg att urarta

Den andra perioden blev mer fysisk och det kändes från läktarhåll som att matchen var på väg att spåra ur då domartrion släppte det mesta.

Två mål bjöds det i varje fall också på.

Huddinge hittade nätet först när Jonathan Asplund skickade in ett höstlöv bakom en skymd Fagerblom efter dryga sju minuter och efter det pressade gästerna på för fler mål.

Huddinge snurrade friskt i SIK:s försvarszon men kom inte till några vassa chanser, de styrdes allt som oftast bort av hemmalagets försvar.

Skövde hade inte många chanser alls under mittakten, de två som skapades var båda frilägen signerade Erik Möller.

Första gången blev han dock nedriven samtidigt som han avslutade och flög in i stolpen men domare Calle Eriksson-Lilja ansåg att det inte skulle rendera i någon utvisning.

Drygt tre minuter senare fick Möller en ny chans och då gjorde han inget misstag.

Axel Abrahamsson spelade en lång pass från egen zon, friställde Möller som prickade Albin Anderssons vänstra stolpe och in i nätet.

I slutskedet av perioden var det på väg att urarta när gästerna delade ut det ena tjuvnypet efter det andra och Martin Eklund åkte mest runt och hånflinade efter sina tilltag.

SIK fick till slut med sig ett powerplay med elva sekunder kvar när Rasmus Dahlberg-Karlsson delade ut en hög klubba i offensiv zon och SIK fick inleda den tredje akten i fem mot fyra.

– Vi både kunde och borde ha satt dit något mer läge, ansåg Fredrik Ljunggren.

Huddinge playoff-klara

Även den tredje akten blev en jämn historia. Skövde förde mestadels av spelet, till stor del tack vare powerplay men några heta målchanser var det svårt att vaska fram.

Trots det så bjöd perioden på två mål, båda från gästerna.

Felix Carenfelt tog vara på en omställning, blev trippad men fick ändå iväg ett skott som smet in ovanför Fagerbloms vänstra benskydd.

32 sekunder senare kom även spiken i kistan.

Anton Kalte hittade en lucka bakom Fagerblom och då gick luften definitivt ur SIK.

Skövde försökte visserligen komma tillbaka och lyfte ut Fagerblom med två och en halv minut kvar men tiden rann ut och SIK fick se sig besegrade med 2-4.
– Det är en prestation som är lite upp och ner, när vi är bra då är vi bra men sen bjuder vi på lite för enkla grejer ibland. Jag tycker det känns som en onödig förlust avslutade Fredrik Ljunggren.