Adam Rachidi, trotjänare i ligan, gjorde match nummer 400 i Hockeyettan på söndagen. FOTO: HÅKAN HAGMAN

Enköpings Adam Rachidi firade 400 matcher – med nytt kontrakt efter rysare: ”Stor dag i min karriär” * Bästa matchen * Framtiden

400 matcher i ligan. 

Och säkrat kontrakt i Hockeyettan.

Adam Rachidi, 29, hade dubbel anledning att fira på söndagen. 

– En stor dag i min hockeykarriär, säger han.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Coola matchklipp * Listor och ligor

 

Vi lyfter på hjälmen för en av ligans verkliga trotjänare.

Adam Rachidi, 29, nådde på söndagen en milstolpe: 400 matcher i Hockeyettan – och jubileumsmatchen kunde knappast slutat bättre.

Enköping besegrade Teg (3–2, efter ett sent avgörande i power play av Wilmer Lindblad) och säkrade kontraktet i ligan efter en riktig streckrysare i norra vårserien. Rachidi hade dessutom en assist och var inne på två mål framåt.

* 400 matcher i ligan skojar man inte bort. Hur har det varit?

– Det har varit det roligaste, tuffaste och mest lärorika jag gjort i mitt liv. Jag har spelat uppe i Norrland, på Gotland och i Stockholm. Men helt klart så har Gotland varit mina bästa och roligaste säsonger. Att vi tog Visby till en kvalserie till allsvenskan står helt klart högst upp listan av favoritminnen. 

– Men även i dag var en stor dag inom min hockeykarriär. Att vi klarade kontraktet med små medel och en väldigt svajig säsong med tränarbyten och kantigt självförtroende känns underbart, säger han till hockeyettan.se.

Adam Rachidi debuterade för Huddinge i ligan redan 2010/11.

Backen har sedan dess spelat för Wings, Luleå Rebels, Kalix, Piteå, Visby Roma och Enköping och är nu allts uppe i 400 matcher (med play off).

* Minns du debuten?

– Jadå. Första matchen i Hockeyettan gjorde jag Huddinge under Fredrik Mälbergs tid. Jag var uppkallad från J20 och het som fan. Tyvärr blev det bara fyra byten den matchen.

* Bästa matchen då?

– Det var nog Piteå hemma i Visby i en play off 3 för några år sedan. Jag hade en otroligt fin assist den matchen som gjorde att vi vann. Glädjen var enorm och man kände sig som en kung på ön, säger han och skrattar. 

* Framåt då – kontraktet med Enköping går ut nu.

– Hm. Jag har inte tagit några beslut. Jag har pratat en del med min förra tränare Patrik Fagerlund om hur jag ska tänka. Och jag kommer träna på hårdare och mer än vad jag brukar göra och sen får man se om nån är intresserad eller om det är så att jag inte har suget så lägger jag av. Jag vill inte ta några beslut ännu. 

* Men du vill spela vidare?

– Någonting inom hockeyn kommer jag alltid att hålla på med. Jag älskar verkligen sporten och alla människor runt den.

Text: PeO Larsson

ARKIV – stor intervju med Adam Rachidi * Värsta spelaren han mött

ATG VÅRETTAN NORRA SISTA OMGÅNGEN: 

Lindlöven-Köping 5–6 (straffar)  – se höjdpunkterna här!

Sundsvall-Vallentuna 5–4 (straffar)se höjdpunkterna här!

Enköping-Teg 3–2se höjdpunkterna här!

Kiruna IF-Vännäs 6–4

Örnsköldsvik-Wings 5–4

SLUTTABELL – KLICKA HÄR!

KOMMMENTAR Jättedrama här runt strecken, och när söndagskvällens alla matcher var i mål slutade det så så här.

Wings gör Lindlöven (direkt till kvartsfinal sedan tidigare) och Teg sällskap till slutspel.

Teg blir tvåa och möter nu Wings i play in, bäst av tre och start redan tisdag. Vallentuna hade länge tredjeplatsen, men släppte in ett sent mål mot Sundsvall (59.19) och föll sedan i overtime. Hade Vallentuna tagit bonuspoängen så hade de passerat Wings, sån dramatik var det.

I bottenstriden – som var ännu mer dramatiskt – räddade Enköping nytt kontrakt via segern mot Teg (3–2). Även Sundsvall säkrade en plats i Hockeyettan 22/23.

Tufft för Köping, som trots segern borta mot Lindlöven måste kvalspela nu.

Till kvalspel från norra vår: Köping, Örnsköldsvik, Kiruna IF, Vännäs.

Så slutade rysarna i vårserierna * Visby till kvarten efter finsk show * Wings till play in på målskillnad * De tvingas kvala