Ander och Karlsson stannar i Sura

I veckan avslutar Surahammars IF sin sejour i Allettan och börjar istället förbereda sig inför slutspelet. I kulisserna pågår samtidigt arbetet med nästa års trupp, och nu står det klart att både Samuel Ander och Eric Karlsson blir kvar i laget.

Den 22-årige centern Samuel Ander som kom till Surahammar från Västeras IK inför förra säsongen har gång på gång visat hur viktig han är för laget. Med sina 198 cm har han med sin fysik och räckvidd varit en viktig såväl offensiv som defensiv kraft. Samuel Ander har tyvärr haft lite otur med skador och därför missat delar av sina båda säsonger i Sura. Trots det har han målmedvetet ”gnetat på”, tränat hårt och kommit tillbaka. Samuel har återkommande visat att han har mycket och bidra med, och vi är många som hoppas att Samuel kan få en skadefri säsong så att han får tid och möjlighet att blomma ut ytterligare och visa upp hela sin potential ute på isen.

En annan som verkligen visat framfötterna under sin korta tid i klubben är den spelskicklige forwarden Eric Karlsson som värvades till Sura från Kumla lagom till Allettan. Eric har med sin skridskoåkning och känsliga handleder både producerat och serverat sina lagkamrater och i match efter match visat att han är villig att göra jobbet som krävs för att både laget och han själv ska ta nästa steg.

Vi är mycket glada över att Jörgen Mähler kommit överens med både Samuel och Eric om en fortsättning i föreningen. Två riktigt duktiga hockeyspelare och dessutom ödmjuka och träningsvilliga killar som med sin personlighet och inställning kommer göra hela gruppen starkare.

Vi önskar både Samuel och Eric stort lycka till under återstoden av denna säsong och önskar dom båda välkomna tillbaka till Sura igen i augusti.

Ni kan se båda killarna på isen ikväll när Surahammar avslutar Allettan med hemmamatch mot Strömsbro IF klockan 19.00

Text: Mattias Forsberg