Surahammar värvar center från Nyköping

Lagbygget i Surahammars IF fortsätter. Lagom till helgen kom beskedet att klubben kontrakterat den 21-årige centern Daniel Andersson.

Daniel Anderson med rötterna i Karlstad har hockeyfostrats i Färjestads BK men spelat de två senaste säsongerna i Nyköping i Hockeyettan. Under sina två säsonger har den spelskicklige centern stått för 11 mål och 27 assist.

Vi hörde av oss till föreningens senaste nyförvärv för att hälsa honom välkommen och vad som gjorde att valet föll på Surahammar

– Tack så mycket. Surahammar kändes från dag ett helt rätt! Laget har tagit stora steg den här vintern och jag hoppas kunna vara med och påverka att vi tar ännu fler steg nästa säsong. Detta är en resa jag absolut inte ville missa nu när jag fick chansen.

Hur skulle du beskriva dig som spelare? Vad kan våra supportrar förvänta sig?

 – Jag är en tvåvägscenter som har spelförståelsen och spelsinnet som mina absoluta styrkor. Jag är en spelare som kan, vill och kommer vara med och bidra både i det defensiva och offensiva spelet.

 Vad tänker du om säsongen som väntar i Surahammar?

– Jag både hoppas och tror att kommande säsong kommer att bli minst lika lyckat som den här säsongen varit för Surahammar. Det ska bli kul att få bli en del av laget och föreningen.

Surahammars sportchef Jörgen Mähler är nöjd med sin nya centervärvning och beskriver honom som en spännande spelare.

– Daniel Andersson är en bra skolad center som fått fina grunder i Färjestad. Förhoppningsvis kommer Daniel utvecklas ännu mer och ta nya kliv i sin utveckling här hos oss i Surahammar.

Vi tycker det är väldigt kul att Daniel och Mähler kommit överens om ett kontrakt och vi hälsar Daniel Andersson välkommen till vår förening och önskar honom stort lycka till säsongen 22/23.

Text: Mattias Forsberg