Slutspelsäventyret bröts i förlängning

Slutspelet till HockeyAllsvenskan är slut för den här gången. Med ett tungt 3-0-underläge efter halva ordinarie matchtid, så kämpade sig Lindlöven tillbaka in i matchen. Kvitteringen kom vilket tvingade matchen till förlängning, där ett spel i boxplay blev för tungt för Lindelaget som får ladda om inför HockeyEttan 2022/2023.

Det var allt eller inget när Lindlöven, på nytt, klev in i Renew Arena. Fredagens förlust med 6-0 kändes såklart hårt, där Lindlöven gick in med en stor revanschlusta där matchvinnaren skulle få en plats i slutspelets semifinal.

Till skillnad från fredagens match så höll sig lagen jämnare direkt från nedsläpp. Matchens första mål kom däremot från Väsby. Med tre minuter kvar av den första perioden, tog hemmalaget ut sin målvakt och kunde med en extra utespelare på isen, skjuta in ledningsmålet.

Väsby fick en bra inledning, även i den andra perioden. På tretton minuter kom två nya mål för hemmalaget, som hade glada supportrar på läktaren efter att halva ordinarie matchtid hade passerats.

3-0 och mindre än 30 minuter kvar av speltiden mot ett hemmastarkt lag, såg ut som en mildare repris från fredagens match. Matchen var däremot långt från över och Lindlöven såg sig aldrig slagna.

Bara två minuter innan periodvilan, kunde Simon Brännvall avbryta Lindlövens negativa måltrend i Renew Arena. Första målet kom och bara minuten därefter visade Lindlöven upp ett prima exempel av ketchupeffekten, efter att William Lindgren reducerat till 3-2.

Lindlöven var tillbaka i matchen och trots att det var två jämna lag på isen under den tredje perioden, så agerade Anthony Paskaruk målhjälte. Efter en mycket tajt situation kunde Paskaruk trycka in pucken över mållinjen, något som kvitterade matchen inför Lindlövens jublande supporterklack.

I förlängningsspelet tog det däremot slut. Efter ett spel i boxplay, stod målvakt Jonathan Frykholm chanslös när Väsby avfyrade ett snabbt skott i numerärt överläge. Förlusten var ett faktum, men inte utan kamp.

Vi riktar ett stort tack till alla våra supportrar som har varit med under säsongen! Vi hoppas att få se er på läktaren i Lindehov, även under 2022/2023!