Staffan tar över SIK

Det blir Staffan Lundh som tar över Skövde IK:s A-lag, och styr skutan framåt kommande åren.

Staffan som nyligen avslutat säsongen med Sikens Alletta-kollega Vimmerby, där man tog sig till semifinalspel i kampen om den åtråvärda Hockeyallsvenska platsen. Där blev det dock respass och man fick ge sig i kampen mot andra seriekonkurrenten Väsby, som nu får spela kvalserie.

Lundh som från början kommer från Mariestad, tillbringade stora delar av sin A-lags karriär som spelare i Färjestads SHL-lag, har en lång och framgångsrik CV både som spelare och ledare där det både ryms  två SM-guld och VM-spel.

Förutom Bois har han varit ansvarig tränare i såväl Färjestads superelit-lag, BIK Karlskoga i Hockeyallsvenskan och har erfarenheter och meriter från flera ligor i Europa.

Skövde IK:s klubbchef Anders Lundström kommenterar nyheten till hemsidan, när den  nu släpps:

Jättekul att Staffan väljer att satsa här med oss i SIK. Han är en mycket kompetent tränare med stor hockeyerfarenhet och står för en ishockey som vi tror kommer passa perfekt med våra tankar och idéer.

Staffan är nyfiken och engagerad och har ständigt som målsättning att han själv och laget ska bli bättre och utvecklas. Ska bli väldigt roligt och se vad han kan åstadkomma de kommande åren ihop med laget och oss andra runt omkring.

Kontraktet med Staffan är skrivet på 3 år.

Hemsidan hälsar Staffan välkommen till SIK och Billingehov, och ber att få återkomma med en längre intervju med vår nya huvudtränare senare under våren.