Ternblad, Lundmark och nyförvärv

Skövde IK meddelar idag att man förlängt kontrakten med den hårt jobbande centern Alexander Ternblad och och skicklige och målfarlige forwarden David Lundmark för säsongen 2022/2023.

Ternblad som kom till SIK i slutet av säsongen 2020/2021 från Färjestads J20 lag kommer därmed gå in på sin 2.a hela säsong hos Siken. David som kom inför Allettan 2019/2020 från dåvarande seriekonkurrenten Visby-Roma startar därmed förberedelserna för sin  4:e säsong i SIK-dressen.

Bägge spelarna har signerat varsitt 1-års kontrakt och satsar vidare i SIK.

Klubben meddelar också att man presenterar ett nyförvärv i  den puckskicklige 2-vägs backen William Eriksson från seriekonkurrenten Forshaga.

William som fått sin uppfostran i Färjestads organisation och redan spelat hockeyettan hockey i både Grums och Forshaga lämnar därmed värmlandsskogarna och ansluter till Siken för att satsa vidare i sin karriär.

SIK:s klubbchef är nöjd med signeringarna.

-Jättekul att både Ternblad och Lundmark blir kvar. Två seriösa killar som vill otroligt mycket med sin ishockey. Bägge har utvecklats mycket sedan de kom till oss och nu hoppas vi att de ska ta ytterligare kliv och kunna göra riktigt fina säsonger kommande år.

William Eriksson säger Anders såhär om:

En väldigt intressant spelare i en bra ålder som jag tror kommer passa jättebra in här. Han är skicklig på att vända spel och duktig på att följa med i spelet framåt och har en uppsida i sitt passningsspel. Det ska bli otroligt kul att följa hans vidare utveckling här hos oss under Staffans ledning.

Hemsidan gratulerar David och Alexander till sina nya kontrakt, och hälsar William varmt välkommen till Skövde IK och sin nya hemmaborg Billingehov.

Mer om William hittar ni här:

https://www.eliteprospects.com/player/317922/william-eriksson