Surahammar förlänger med Tellström Jovicic

Det händer saker i spelartruppen inför kommande säsong. Nu står det klart att klubben förlänger kontraktet med den spelskicklige backen Sebastian Tellström Jovicic.

Sebastian som kom till föreningen inför den här säsongen har sina hockeyrötter i Huddinge IK men har också spelat J20-hockey med Mora IK och amerikansk juniorhockey i El Paso Rhinos (där han producerade 78 poäng på 51 matcher!). Sebastian Tellström Jovicic har med sin längd och sitt fysiska spel varit en viktig försvarskugge i det Surahammar som skördat stora framgångar i vinter.

Vi tog kontakt med Sebastian för att gratulera till det nya kontraktet och stämma av lite om känslan kring säsongen som precis tog slut.

– Tack så mycket. Det känns jättebra att få stanna här i Sura och jag är redan sjukt taggad inför nästa säsong. Vi har verkligen haft en fantastisk grupp där både spelare, tränare och materialare klickat från första dagen. Det här har varit den absolut roligaste säsongen jag har spelat under min karriär. Det är svårt att förklara för någon utifrån men jag har verkligen längtat till varje träning och varje match.

Vad säger du då om prestationen du och laget gjort i vinter?

– En grym säsong där vi gång på gång motbevisat alla experter. Vi har spelat en rolig hockey och har en lagmoral och en gemenskap som gör oss svårslagna. Det ska verkligen bli kul att köra här ett år till. Många spelare som stannar där vi kan bygga vidare på det vi redan har, men också en del nya ansikten på väg in som ska bli kul att lära känna. Det känns som att vi har något ännu bättre på gång och jag hoppas och tror att vi även nästa säsong ska kunna visa att ingen kan räkna bort Sura.

Vi ser fram emot kommande säsong och hoppas att Sebastian får rätt. Kul att Sebastian stannar och vi hoppas att han med sitt hårda jobb i båda riktningar fortsätter leverera både defensivt och offensivt. Vi välkomnar Sebastian tillbaka till Surahammar och Surahallen efter sommaren.

Text: Mattias Forsberg
Foto: Oliver Szabo