Surahammar förlänger med Pettersson

Lagom till påskaftonens morgon så landade nästa påskkaramell gällande lagbygget i Surahammars IF.
 Föreningen har nämligen gjort klart om en förlängning med den tekniske och målfarlige forwarden Hampus Pettersson.

Det händer mycket just nu kring Surahammars IF. Nya kontrakt ska tecknas och ”gamla” kontrakt ska förlängas, och även om sportchefen Jörgen Mähler lovat sig själv lite påskledigt kunde han så klart inte låta bli att teckna ett nytt kontrakt med Hampus Pettersson när intresset visade sig vara ömsesidigt. Med det nya kontraktet kommer den 23-årige Hampus Pettersson nu göra sin tredje säsong i Suratröjan.

Hampus som är fostrad i Västerås IK och dessutom har två säsonger med Köping HC kom till Surahammars IF inför säsongen 20/21. Tyvärr fick han aldrig någon riktig chans att visa upp vad han kunde då återkommande sjukdomar trasade sönder säsongen, och han lyckades bara skrapa ihop 8 assist. 

Säsongen som nyss avslutades blev dock något helt annat. Hampus fick vara frisk och skadefri, och kunde därför visa upp hela sitt register där ett fint spelsinne kryddat med ett lika fint målsinne gav honom finfin utdelning. På femtio matcher fick Hampus ihop hela 49 poäng (16 mål, 33 assist) och det var många supportrar som med all rätt ansåg att en underskrift av Hampus Pettersson var högsta prio.

Nu är det alltså klart med en fortsättning i Surahammar och det var en glad och förväntansfull forward som kommenterade kontraktet och samtidigt tittade framåt mot nästa säsong.

 – Det här känns riktigt kul. Jag trivs jättebra i Surahammar, både på & utanför isen så det var inget svårt val att krita på för nästa säsong. Förutom att jag fick spelet att stämma och kunde bidra i det offensiva spelet så hade vi som lag också en väldigt bra säsong och nådde riktigt fina resultat, och vi kommer så klart att sträva efter att göra det minst lika bra nästa säsong. Jag ser fram emot säsongen som kommer och tror och hoppas att vi kan gå ännu längre då.

– Vill också passa på att ge en stor eloge till vår publik och våra supportrar i klacken som har gjort det väldigt roligt att spela den gångna säsongen då de skapat en magisk stämning inte bara på hemmaplan utan också varit med och stöttat oss på en hel del bortamatcher. Jag hoppas att intresset håller i sig och att vi tillsammans kan få se fram emot ännu en riktigt kul och framgångsrik säsong.

Vi välkomnar beskedet om Hampus nya kontrakt och kan väl bara instämma. Det är mycket som talar för att vi kan se fram emot en kul säsong med ett starkt lag som ska försvara klubbens färger i Hockeyettan kommande säsong.

Text: Mattias Forsberg